Ποιοι είναι οι κανόνες στον κόσμο του φλερτ σήμερα και τι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις;


Είσαι newly single και θέλεις να βγεις back in the game στον κόσμο του flirting και του dating; Ή είσαι απλά πιτσιρικάς που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και δεν πολυξέρει τι του γίνεται; Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το flirting πάει καιρός που έχει αναβαθμιστεί, συμβαδίζοντας πλέον με τη νέα γενιά ανθρώπων που θέτουν τον πήχη ψηλά όταν πρόκειται για ζητήματα σεβασμού, ισότητας και ελευθερίας έκφρασης. Αν θες λοιπόν να απογειώσεις το flirt game σου σαν ένας άνδρας του σήμερα, κράτα σημειώσεις, γιατί σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές!

Μάθε πρώτα να φλερτάρεις

Το flirting για να πετύχει χρειάζεται ευγένεια και απαλότητα. Ένα γλυκό χαμόγελο, μια εγκάρδια καλημέρα ή ένα διακριτικό σχόλιο σε μια ανάρτηση στα social media του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει μπορούν σιγά σιγά να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα ώστε να εξελιχθούν τα πράγματα όπως εσύ επιθυμείς.

Κάντο διακριτικά

Κανένας άνθρωπος δεν απολαμβάνει μια flirty συμπεριφορά που γίνεται με κραυγαλέους όρους, μπροστά σε πολύ κόσμο και που μπορεί να οδηγήσει σε άβολες καταστάσεις. Μην σκεφτείς λοιπόν να κλείσεις το μάτι στο κορίτσι ή το αγόρι που σου αρέσει έχοντας μπροστά σας ένα ανεπιθύμητο κοινό, ούτε να στείλεις μια εξωφρενικά μεγάλη ανθοδέσμη στον χώρο εργασίας του. Η διακριτικότητα πρέπει να είναι το βασικό στοιχείο στο flirting ώστε αυτό να έχει επιτυχία. Aν χωθείς με τεράστια αυτοπεποίθηση και διάθεση για «μεγάλα» πράγματα, μπορεί και να φας τα μούτρα σου!

Κοντά τα χέρια

Το ότι σου αρέσει εκείνο το κορίτσι που έτυχε να χορεύει μπροστά σου δεν σημαίνει ότι μπορείς να αρχίσεις ξαφνικά να την ακουμπάς, προσκαλώντας την με αυτόν τον τρόπο να χορέψετε μαζί. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την ρωτήσεις ευγενικά αν θα το επιθυμούσε, αφήνοντάς της τα περιθώρια να αποφασίσει αν όντως θα ήθελε να φλερτάρει μαζί σου κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Ξέχνα τα κερασμένα σφηνάκια

Το να κερνάς σφηνάκια ή ποτά στο πρόσωπο με το οποίο θα ήθελες να φλερτάρεις είναι μια εντελώς ξεπερασμένη χειρονομία, που μπορεί ακόμη και να μεταφραστεί ως προσβολή προς μια γυναίκα στη σημερινή εποχή. Αυτό που κάνει ένας σύγχρονος gentleman σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ρωτήσει ευγενικά αν το πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεται θα επιθυμούσε να ενωθούν οι παρέες στις οποίες βρίσκονται οι δύο πλευρές, ώστε να γνωριστούν καλύτερα με αυτόν τον τρόπο. 

Δώσε βάση στο eye contact

Το eye contact είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινήσει ένα φλερτ όλο υποσχέσεις, αρκεί να το κάνεις σωστά. Ξεκίνα διστακτικά, μέχρι να καταλάβεις ότι και εκείνη, εκείνος ή εκείνο ενδιαφέρονται, και σταδιακά κάντο όλο και πιο έντονο. Και προς θεού, μην κοιτάς από την αρχή σαν να γδύνεις το άτομο για το οποίο ψήνεσαι, γιατί έτσι σίγουρα θα φαίνεσαι σαν predator. Και αυτό είναι τρομακτικό.

Δώσε προσοχή στα λόγια του ατόμου που σου αρέσει

Κάθε φορά που μιλάτε, δώσε προσοχή στα λόγια του ατόμου που σου αρέσει, μαθαίνοντας έτσι λεπτομέρειες για τα γούστα και τις συνήθειές του. Την επόμενη φορά που θα ανταλλάξετε κουβέντες, μην ξεχάσεις να αναφερθείς σε κάτι που είπε την προηγούμενη φορά, ώστε να αντιληφθεί ότι πράγματι δίνεις προσοχή σε όσα λέτε μεταξύ σας. Και έτσι θα πάρει σίγουρα το μήνυμα.

Επισκέψου το κανάλι του AXE στο YouTube για περισσότερα φρέσκα tips!

Στην εποχή της ισότητας, του #metoo, των non-binary ατόμων, του Tinder και όλων των κοινωνικών αλλαγών που μετατρέπουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο μέρος για όλους, το ΑΧΕ συνεχίζει να είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος στο flirting και το dating. Παρακολούθησε κι εσύ τα Fresh Tips by AXE στο Platform και στο κανάλι του ΑΧΕ στο YouTube, για να λύσεις απορίες που πάντα είχες και να εκπαιδευτείς σε θέματα που αφορούν στις σχέσεις και στον έρωτα το 2022. Και μην ξεχνάς, το ΑΧΕ σε βοηθά να βρεις την ακαταμάχητη πλευρά σου, μέσα από τα προϊόντα του που υπόσχονται επική φρεσκάδα για όλη την ημέρα, όπου κι αν βρίσκεσαι.