Συνήθως αναζητείς συμβουλές για το τι να κάνεις ώστε να απογειώσεις την ερωτική σου ζωή. Αυτή τη φορά, όμως, δώσε βάση σε όλα όσα πρέπει σίγουρα να αποφύγεις!


Τις περισσότερες φορές αναζητείς συμβουλές για το τι να κάνεις ώστε να απογειώσεις την ερωτική σου ζωή, κάθε φορά που έχεις γνωρίσει ένα νέο πρόσωπο που σου έχει κλέψει την καρδιά και όταν πρόκειται να βγεις με εκείνο το πολυπόθητο ραντεβού. Επειδή όμως ο κόσμος του flirting και του dating έχει τα τελευταία χρόνια αλλάξει για τα καλά, συμβαδίζοντας πια με τη νέα εποχή της ισότητας, της ελευθερίας έκφρασης και της προόδου, αυτή τη φορά δώσε βάση όχι σε αυτά που πρέπει να κάνεις, αλλά σε όλα όσα πρέπει σίγουρα να αποφύγεις! Και σίγουρα θα μας ευχαριστείς!

Μην spam-άρεις στο inbox

Μπορεί να σου αρέσει πολύ, όταν όμως σου λέει ότι δεν ενδιαφέρεται είναι η στιγμή να αυτοπεριοριστείς και να μην στείλεις για 7η φορά σε δύο εβδομάδες "Hey, τι κάνεις". Σεβάσου το γεγονός ότι μπορεί να μην αρέσεις στο κορίτσι ή το αγόρι που αρέσει σε εσένα και πήγαινε παρακάτω χωρίς να φέρνεις κανέναν σε δύσκολη θέση και αμηχανία. 

Μην αποφασίσεις μόνος σου που θα πάτε σε ένα ραντεβού

Μπορεί να έχεις μεγαλώσει βλέποντας ταινίες όπου το αγόρι προτείνει πάντα στο κορίτσι του που θα πάνε στο πρώτο τους ραντεβού, όμως αυτού του είδους η επιβολή της γνώμης σου ως προς το πώς θα διασκεδάσετε φωνάζει από μακριά «πατριαρχία». Γι΄ αυτό αποφασίστε από κοινού για το τι θα κάνετε σε ένα πρώτο ραντεβού, βρίσκοντας μια επιλογή διασκέδασης που θα καλύπτει τα γούστα και τις ανάγκες και των δύο σας.

Μην σχολιάσεις ό,τι τρώει ή δεν τρώει το date σου

Αν βγείτε για ραντεβού σε ένα εστιατόριο, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σχολιάσεις είναι το αν το date σου είναι vegan ή όχι. Μην ξεχνάς, στην εποχή της ελευθερίας και της ισότητας όλοι μας είμαστε σε θέση να επιλέγουμε ελεύθερα τις διατροφικές μας συνήθειες. Και το τελευταίο που θα ήθελες σε ένα ραντεβού θα ήταν το να ανοίξεις βεντέτα με μια die-hard vegan, αναπαράγοντας στερεότυπα που θα έπρεπε να έχουν πεθάνει δεκαετίες ολόκληρες πριν.

Μην είσαι αγενής με τους εργαζόμενους που θα σας εξυπηρετήσουν

Δεν υπάρχει τίποτα πιο uncool και ξενέρωτο σε ένα ραντεβού από το να βγει κανείς με έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία επίγνωση των προνομίων του. Αν λοιπόν στην καφετέρια, στο σινεμά ή όπου αλλού διαλέξετε να βγείτε, εσύ συμπεριφέρεσαι με αγένεια στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που σας εξυπηρετούν, τότε μην περιμένεις το ραντεβού σας να επαναληφθεί. Ο πελάτης, άλλωστε, δεν έχει πάντα δίκιο και μπορεί σίγουρα να μείνει και μόνος αν δεν ξέρει να φέρεται.

Μην κάνεις ερωτήσεις που ποτέ δεν θα σου έκαναν

Αδιάκριτες ερωτήσεις προς το φλερτ ή το date σου, που δεν θα ήθελες κι εσύ να κληθείς να απαντήσεις είναι εκτός παιχνιδιού. Και ναι, εννοούμε να μην ρωτήσεις την κοπέλα με την οποία έχεις βγει ή chat-άρεις το τελευταίο διάστημα λεπτομέρειες για την προηγούμενη σχέση της, ούτε πόσες σεξουαλικές εμπειρίες είχε στη ζωή της. Κι αυτό γιατί πέρα από την αδιακρισία της υπόθεσης, αυτού του είδους η συμπεριφορά παραπέμπει εμμέσως σε slut shaming λογικές. Και δεν θέλεις να είσαι αυτός ο άνθρωπος.

Μην «χωθείς» χωρίς να έχεις ρητή συναίνεση

Το ότι έχετε βγει ραντεβού δεν σημαίνει νομοτελειακά ότι σου δίνει το δικαίωμα να αρπάξεις και να φιλήσεις το date σου ξαφνικά, δίχως καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχεις εισπράξει τη ρητή του συναίνεση. Όταν λοιπόν νιώσεις την ανάγκη να το κάνεις και βλέπεις πως το mood μεταξύ σας είναι ιδιαίτερα flirty, με ευγένεια και απαλότητα, ρώτα το κορίτσι ή το αγόρι με το οποίο έχεις βγει αν θα ήθελε να το φιλήσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο sexting, μιας που το να στείλεις από το πουθενά ένα nude σου δεν είναι καθόλου ΟΚ αν δεν έχει προηγηθεί θετική απόκριση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από τη συναίνεση στο φλερτ και σίγουρα θα το καταλάβεις όταν ακολουθήσεις τη συμβουλή μας.

Μην πληρώσεις μόνος σου και χωρίς να το δει το date σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο παρωχημένο, εν δυνάμει ακόμη και προσβλητικό, από έναν άντρα που πληρώνει τα πάντα στο πρώτο ραντεβού με μια γυναίκα ή έναν άλλο άντρα, ιδιαίτερα όταν το κάνει μυστικά και ενημερώνει εκ των υστέρων για την πράξη του. Όταν λοιπόν έρθει η ώρα του λογαριασμού, πληρώστε τον μαζί, όπως δύο άνθρωποι του 2022 πρέπει να κάνουν και άσε τα κεράσματα που παραπέμπουν σε λογικές επιβολής εκεί που ανήκουν. Στο μακρινό παρελθόν!

Και τέλος, μην φύγεις από το σπίτι δίχως να έχεις φορέσει το ΑΧΕ σου, αλλά και να έχεις επισκεφθεί προηγουμένως το κανάλι του στο YouTube για περισσότερα tips! Δεν θα ήθελες άλλωστε να φανεί στο μπλουζάκι σου το άγχος του πρώτου σας ραντεβού! 

Στην εποχή της ισότητας, του #metoo, των non-binary ατόμων, του Tinder και όλων των κοινωνικών αλλαγών που μετατρέπουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο μέρος για όλους, το ΑΧΕ συνεχίζει να είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος στο flirting και το dating. Παρακολούθησε κι εσύ τα Fresh Tips by AXE στο Platform και στο κανάλι του ΑΧΕ στο YouTube, για να λύσεις απορίες που πάντα είχες και να εκπαιδευτείς σε θέματα που αφορούν στις σχέσεις και στον έρωτα το 2022. Και μην ξεχνάς, το ΑΧΕ σε βοηθά να βρεις την ακαταμάχητη πλευρά σου, μέσα από τα προϊόντα του που υπόσχονται επική φρεσκάδα για όλη την ημέρα, όπου κι αν βρίσκεσαι.