Πώς επιβεβαιώνεται η συναίνεση, ποια τα όριά του, ποια είναι η κατάλληλη εφαρμογή και πολλές ακόμη απαντήσεις για ένα καυτό ζήτημα που ξέρουμε ότι σε απασχολεί.


Το sexting είναι ένας εξαιρετικά παιχνιδιάρικος τρόπος να ανεβάσεις την ένταση μεταξύ σας, απογειώνοντας τη σεξουαλική σου ζωή και κάνοντας το άτομο που σου έχει κλέψει την καρδιά (ή απλά σε ψήνει φουλ σεξουαλικά), να μην βλέπει την ώρα να βρεθείτε από κοντά. Όπως όλα τα πράγματα στον κόσμο, βέβαια, το sexting, για να προσφέρει αμοιβαία απόλαυση και fun, έχει τους δικούς του κανόνες. Κανόνες που θα εξασφαλίζουν ότι θα γίνεται σωστά, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και ρητής συναίνεσης και από τους δυο σας. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιοι είναι οι κανόνες που κάθε σύγχρονος gentleman πρέπει να ακολουθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό.

Μην στείλεις μήνυμα σε ένα άτομο που δεν γνωρίζεις στην πραγματική ζωή

Όλοι μας έχουμε κατά καιρούς online crushes στο Instagram και το Facebook, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείς από το πουθενά να στείλεις ένα σέξι μήνυμα σε ένα άτομο που (ακόμη κι αν έχετε ένα κάποιο διαδικτυακό interaction) δεν γνωρίζεις στην πραγματική ζωή. Γλίτωσε από μια εξαιρετικά άβολη στιγμή λοιπόν και αυτοπεριορίσου μέχρι να γνωριστείτε και να βεβαιωθείς ότι πράγματι ψήνεται για κάτι τέτοιο.

Ξεκίνα απαλά το sexting

Το sexting για να πετύχει χρειάζεται έναν κλιμακούμενο ρυθμό, ώστε να μην φανείς ατσούμπαλος και υπερβολικά μάτσο. Με άλλα λόγια, ξεκίνα σιγά σιγά να αφήνεις πονηρά υπονοούμενα και θα δεις ότι η φλόγα θα φουντώσει και από την άλλη πλευρά, αν φυσικά υπάρχει η αντίστοιχη διάθεση. Στην περίπτωση που δεις ότι δεν εισπράττεις τα ίδια vibes, μην το συνεχίσεις, αφού είναι προφανές ότι δεν υπάρχει το mood για κάτι τέτοιο, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή.

Μην στείλεις φωτογραφίες χωρίς συναίνεση

Όταν ξεκινάς να στέλνεις μηνύματα με το πρόσωπο που σου αρέσει και νιώσεις ότι η ένταση ανεβαίνει για τα καλά, με τις δυο πλευρές να στέλνουν κραυγαλέα σεξουαλικά υπονοούμενα ασταμάτητα, φρόντισε να μην πέσεις στην παγίδα του να ξεπεράσεις τα όρια, εκθέτοντας τον εαυτό σου. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι δεν θα προχωρήσεις στο να στείλεις ένα nude χωρίς να στο έχουν ζητήσει, παραβιάζοντας εντελώς τον χώρο που σου έχει αφήσει το φλερτ σου στο sexting. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις ευθέως την άδεια του κοριτσιού ή του αγοριού με το οποίο μιλάς, και μόνο αν αυτό συμφωνήσει, αναβάθμισε για τα καλά το σεξουαλικό σας παιχνίδι στέλνοντας τη φωτογραφία σου.

Χρησιμοποίησε ένα ασφαλές app

Τα καλύτερα apps για το sexting είναι αυτά στα οποία τα μηνύματα που στέλνουν οι δύο πλευρές διαγράφονται αυτόματα μετά από ένα διάστημα που ορίζουν οι χρήστες και τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα κατεβάσετε εντελώς δωρεάν. Γιατί είναι σημαντικό να διαγράφονται τα μηνύματα; Γιατί φυσικά το σεξουαλικό περιεχόμενο που έχετε ανταλλάξει δεν είναι κάτι που είναι ασφαλές να υπάρχει σε εφαρμογές και στο κινητό σας σε περίπτωση κλοπής των κωδικών ή της συσκευής σας.

Μην δείξεις ποτέ φωτογραφίες ή συνομιλίες σε φίλους

Το sex, είτε αυτό γίνεται δια ζώσης, είτε μέσω μηνυμάτων, είναι μια εντελώς ιδιωτική στιγμή μεταξύ δύο ανθρώπων και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μοιράζεται πληροφορίες όπως τα μηνύματα και οι φωτογραφίες με άλλα άτομα. Με άλλα λόγια, μην περάσει καν από το μυαλό σου το να δείξεις στους κολλητούς σου μια γυμνή φωτογραφία που έχεις λάβει στα πλαίσια του sexting, καθώς η εν λόγω συμπεριφορά είναι εντελώς παραβιαστική και δεν θα έπρεπε να αναπαράγεται με κανέναν τρόπο, ακόμη κι αν έχεις τη σύμφωνη γνώμη του προσώπου αυτού ώστε να κρατήσεις τη φωτογραφία.

Μην φρικάρεις για την εμφάνισή σου

Όταν τα πράγματα έχουν ανάψει για τα καλά στο sexting και σου ζητηθεί μια σέξι φωτογραφία, μην πανικοβληθείς ως προς το ποια είναι η καλύτερη γωνία λήψης, ούτε με το τι πρέπει να κάνεις για να φαίνεσαι πιο hot. Αυτά τα πράγματα δεν θέλουν και πολλή σκέψη και όπως και στο σεξ δια ζώσης, πρέπει να νιώθουμε άνετα. Θυμήσου ότι για να έχει ψηθεί το άτομο με το οποίο κάνετε sexting, του αρέσεις ήδη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με εκείνο για σένα. Αφεθείτε λοιπόν και οι δύο και απολαύστε με σεβασμό και υπευθυνότητα το sexting.

Στην εποχή της ισότητας, του #metoo, των non-binary ατόμων, του Tinder και όλων των κοινωνικών αλλαγών που μετατρέπουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο μέρος για όλους, το ΑΧΕ συνεχίζει να είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος στο flirting και το dating. Παρακολούθησε κι εσύ τα Fresh Tips by AXE στο Platform και στο κανάλι του ΑΧΕ στο YouTube, για να λύσεις απορίες που πάντα είχες και να εκπαιδευτείς σε θέματα που αφορούν στις σχέσεις και στον έρωτα το 2022. Και μην ξεχνάς, το ΑΧΕ σε βοηθά να βρεις την ακαταμάχητη πλευρά σου, μέσα από τα προϊόντα του που υπόσχονται επική φρεσκάδα για όλη την ημέρα, όπου κι αν βρίσκεσαι.