Πορεία σταθερή κι ανοδική


 

Πορεία σταθερή κι ανοδική

 

Οι πτήσεις της στη διάρκεια της σεζόν είναι σταθερά ανοδικές. Το ατομικό της ρεκόρ ανεβαίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Η καλή αγωνιστική εικόνα της Κατερίνας Στεφανίδη επιβεβαιώθηκε και στο Diamond League της Γλασκώβης, εκεί όπου ανέβηκε πάνω από τα 4,65 μ.,βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και σημείωσε τη δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

 

Η 24χρονη άλτρια απέιλησε στα….ίσα την Φαμπιάνα Μούρερ (4,65 μ.) και άφησε πίσω της αθλήτριες όπως η Γιάρισλε Σίλβα (4,65 μ.) και Τζεν Σουρ (4,55 μ.).

 

Παράλληλα έδειξε πως για πρώτη φορά στην κατηγορία των γυναικών είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη διάκριση σε ένα γεγονός όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,20 μ., συνέχισε στα 4,40 μ. και 4,55 μ. και έπειτα ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,65 μέτρα. Ο πήχης στην συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,71 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία η Στεφανίδη να νικήσει σύντομα, όπως το Diamond League του Μονακό, όπου θα γίνει ο επόμενος αγώνας της.

 

 

Εξίσου σημαντική όμως ήταν η παρουσία και της Νικόλ Κυριακοπούλου, στον ίδιο αγώνα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, έκανε στη Γλασκώβη τον πρώτο της αγώνα από τις 17 Μαΐου και φυσικά την περιπέτεια που ακολούθησε εκείνης της εμφάνισης και την έστειλε στο χειρουργείο. Η Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 4,40 μ., ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα, όμως, το θετικό για εκείνη είναι πως κατάφερε να επιστρέψει υγιής, να πιάσει κοντάρι σε αγώνα υψηλού επιπέδου και να δείξει πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από το φετινό της 4,63 μ., που είναι η τρίτη επίδοση στην Ευρώπη. Προς το παρόν, η Κυριακοπούλου κατέλαβε την πέμπτη θέση στο αγώνισμα.