Η Επίσημη Μπάλα του τελικού του Fifa World Cup 2014


H Επίσημη Μπάλα που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Τελικό της 13ης Ιουλίου, έχει πράσινο και χρυσό χρώμα, όπως το Τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου .
 
Η adidas παρουσίασε την brazuca Final Rio, την Επίσημη Μπάλα του Τελικού του FIFA World Cup 2014 της Βραζιλίας. Η brazuca Final Rio θα γίνει μέρος της ποδοσφαιρικής Ιστορίας το βράδυ της  13ης Ιουλίου, καθώς εκείνη θα κρίνει ποια εθνική ομάδα θα κατακτήσει το βαρύτιμο Τρόπαιο. Η έμπνευση για τον σχεδιασμό της προήλθε από το πράσινο και χρυσό χρώμα του Τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αποτελεί μια παραλλαγή της brazuca, της Επίσημης Μπάλας της διοργάνωσης που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013.



Η brazuca έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καμπάνιας της adidas “all in or nothing” για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσω του λογαρισμού της @brazuca στο Τwitter. Ο λογαριασμός μέχρι σήμερα έχει πάνω από 135.000 followers και από τον Δεκέμβριο που είναι ενεργός, έχει δώσει τη δυνατότητα στους fans να ταξιδέψουν με την brazuca και να γνωρίσουν μερικούς από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και celebrities του κόσμου, όπως είναι οι Zinedine Zidane, Cafu, Samuel L Jackson και Hugh Jackman, αλλά ακόμα και τον Πάπα Φραγκίσκο. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της brazuca, οι φίλαθλοι έβλεπαν τον κόσμο μέσα από τα «μάτια» της μπάλας, αποκτώντας μια διαφορετική, πέρα από τα συνηθισμένα, εικόνα για το ποδόσφαιρο.



Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013, η adidas παρέδωσε τη brazuca σε όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο FIFA World Cup 2014 ώστε οι παίκτες να έχουν αρκετό καιρό εξοικείωσης με την μπάλα, τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όσο και των αγώνων. Από τότε η brazuca ήταν πρωταγωνίστρια σε μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι το FIFA Club World Cup, το Κύπελλο Γερμανίας, το ισπανικό Copa del Rey, η αμερικάνικη Major League Soccer, αλλά και η ελληνική Super League, καθώς και σε πολλά διεθνή φιλικά.



Τα τελευταία 2,5 χρόνια, η brazuca και η brazuca Final Rio δοκιμάστηκαν για αμέτρητες ώρες στα πόδια περισσότερων από 600 ποδοσφαιριστών σε 10 χώρες και 3 ηπείρους, και πλέον είναι αποδεδειγμένα κατάλληλες για όλες τις συνθήκες, καθώς είναι οι μπάλες με τις περισσότερες ώρες δοκιμής από την adidas. Στις δοκιμές συμμετείχαν ομάδες όπως η AC Milan, η Bayern Munich, η Palmeiras και η Fluminence και παίκτες όπως οι Leo Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger και Zinedine Zidane.


Η τεχνολογία της brazuca βασίζεται σε αυτήν της Tango 12 (UEFA Euro 2012), της Cafusa (FIFA Confederations Cup 2013) και της δημοφιλούς Επίσημης Μπάλας του UEFA Champions League. Επιπλέον, η νέα κατασκευαστική καινοτομία των έξι συμμετρικών πάνελ της μπάλας, καθώς και η καινούρια δομή της επιφάνειάς της, προσφέρουν βελτιωμένη υφή, πρόσφυση, σταθερότητα και αεροδυναμική στον αγωνιστικό χώρο. Η brazuca έχει ελεγχθεί διεξοδικά προκειμένου να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά όλες τις προδιαγραφές της FIFA για τις επίσημες μπάλες των διοργανώσεών της και να εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.



Το FIFA World Cup είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη και η adidas θα δώσει, όπως πάντα, «το παρών» προσφέροντας κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό σε ρούχα και παπούτσια. Η adidas είναι η εταιρία που έχει κατασκευάσει όλες τις επίσημες μπάλες των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIFA από το 1970 και μετά, ενώ πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία της με τη FIFA μέχρι το 2030.


Η brazuca Final Rio θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα adidas σε όλο τον κόσμο από την Δευτέρα, 2 Ιουνίου.



Δείτε τα ποδοσφαιρικά νέα της adidas στη σελίδα adidas football στο Facebook και στους λογαριασμούς @adidasfootball και @adidasGR στο Twitter, με hashtag #allin or nothing.