Η Μαρίνα Φλοίσβου θα μεταμορφωθεί σε αγωνιστικό χώρο προκειμένου να υποδεχθεί κάποιους από τους καλύτερους επικοντιστές του πλανήτη.


Στη Μαρίνα Φλοίσβου θα λάβει χώρα το Σάββατο το 2ο Athens Street Pole Vault. Θα μεταμορφωθεί σε αγωνιστικό χώρο προκειμένου να υποδεχθεί κάποιους από τους καλύτερους επικοντιστές του πλανήτη.

 

Οι αγώνες Street είναι αναγνωρισμένοι από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αρκεί να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Κάτι που ισχύει για το Athens Street Pole Vault και θα πιστοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου από τον delegate της ΕΑΑ.

 

Οι διοργανωτές θα στήσουν στην Μαρίνα Φλοίσβου έναν διάδρομο 52 μ., που θα καταλήγει, στο στρώμα, το οποίο θα καλύπτει μια απόσταση 12 μέτρων. Ο διάδρομος φόρας αποτελείται από πλαίσια διαστάσεων 2Χ1, τα οποία είναι κατασκευασμένα από προφίλ αλουμινίου περιμετρικά και στο κάτω του μέρος τους και από ξύλο στο επάνω.

 

Το κάθε κομμάτι ζυγίζει 32 κιλά και αντέχει πάνω του 850 κιλά. Τα πόδια της κατασκευής είναι ρυθμιζόμενα, ειδικά για ανισόπεδες επιφάνειες.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατασκευή στήριξης στυλοβατών, με πρόβλεψη για αντικραδασμική προστασία, αλλά και της σκάφης, η οποία «φυτεύεται» σε ένα ειδικό πλαίσιο στο έδαφος, προκειμένου να είναι απόλυτα σταθερή.

 

Το 2ο Athens Street Pole Vault αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών, που το απόγευμα του Σαββάτου θα βρίσκονται στην Μαρίνα φλοίσβου και θα έχουν την ευκαιρία να δουν αγώνα υψηλού επιπέδου, από αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο δικός μας Κώστας Φιλιππίδης και ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Ραφαέλ Χολζντέπε.