H σχολή αρχαρίων είναι μία τετραήμερης διάρκειας ενασχόληση με το καγιάκ “ορμητικών νερών”.


Η σχολή Καγιάκ Μετάβαση μας έρχεται απο την όμορφη Ναύπακτο και τα τελευταία 16 χρόνια διοργανώνει μοναδικές outdoors δραστηριότητες και μαθήματα, όπως και αυτό που παρουσιάζουμε παρακάτω.

H σχολή αρχαρίων είναι μία τετραήμερης διάρκειας ενασχόληση με το καγιάκ “ορμητικών νερών”. Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες, θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες χειρισμού του σκάφους, ώστε την τελευταία ημέρα να μπορούν να κατέβουν σαν μέλη μιας ομάδας, με ασφάλεια ένα ποτάμι μικρής δυσκολίας.

Εκτός από το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, στην πραγματοποίηση των παραπάνω, μεγάλο ρόλο παίζει και το ποτάμι (Εύηνος), το οποίο είναι ζεστό και ιδανικό για εκπαίδευση.

{youtube width="469"}BP59XER1HE0{/youtube}

Η διάρκεια

Τέσσερεις ημέρες εκπαίδευσης διάρκειας 20 ωρών (18 ώρες πρακτική & 2 ώρες θεωρία).
Η σχολή θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5.6/10/2013 στην Αθήνα / Αττική (σε απόσταση μέχρι 60 χλμ. από την πόλη – και δεν απαιτείται διανυκτέρευση), και το Σαββατοκύριακο 19.20/10/13 στον Εύηνο ποταμό (Χάνι Μπανιά - περιοχή Ναυπάκτου / απόσταση περί τα 240 χλμ. από την Αθήνα) και απευθύνεται σε ηλικίες από 14 ετών μέχρι και 99 ετών.

Η τοποθεσία

Η ακριβής τοποθεσία για το πρώτο Σαββατοκύριακο θα οριστεί μέχρι την Τετάρτη 03/10/2013.

Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο,το Χάνι Μπανιά βρίσκεται δεκαέξι χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, δίπλα στον Εύηνο ποταμό. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό, χτισμένο μέσα σε μία χαράδρα. Στην άκρη του βρίσκεται το μεγαλύτερο - μετά τον Εύηνο - αξιοθέατο: μία μεταλλική γέφυρα μήκους μικρότερου από 50 μ. και χωρητικότητας ενός αυτοκινήτου. Αξίζει να περπατήσετε πάνω της και να σταθείτε στο κέντρο της, λίγα μέτρα πάνω από το ποτάμι. Οι ντόπιοι λένε πως στη θέση της υπήρχε παλαιά γέφυρα, η οποία ανατινάχτηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να εμποδιστεί η προέλαση και τροφοδοσία των Γερμανών κατακτητών. Αυτή που θα δείτε σήμερα πήρε τη θέση της παλαιάς μετά τον πόλεμο. Το τοπίο γύρω από τη γέφυρα είναι μαγευτικό και σχεδόν 300 μέτρα μετά υπάρχει δρόμος ο οποίος οδηγεί στην «πίστα καγιάκ» του Ευήνου ποταμού. Ακολουθώντας τον θα βρεθείτε δίπλα στο ποτάμι. Ο συνδυασμός νερού, πράσινου και βουνού αφοπλίζει όποιον βρεθεί εκεί και γαληνεύει το βλέμμα και την ψυχή.

Το ποτάμι

Ο Εύηνος ποταμός, ονομαζόμενος και Φίδαρης, είναι ποταμός της Αιτωλίας και αποτελεί ένα από τα «θρυλικά» ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας. Πηγάζει από τα Βαρδούσια και εκβάλλει στον Πατραϊκό κόλπο. Έχει έντονη παραποτάμια βλάστηση, αρκετά ορμητική ροή με μαιάνδρους και ένα μαγευτικό φαράγγι. Αρκετά γεφύρια (πέτρινα και μεταλλικά) και συρμάτινες πεζογέφυρες στα πιο όμορφα σημεία της κοίτης του μας δείχνουν τους παλιούς δρόμους, τα περάσματα και τις μετακινήσεις των ανθρώπων αλλοτινών εποχών. Ο Εύηνος είναι ο ιδανικός ποταμός για την εκπαίδευση των πρώτων βημάτων στο καγιάκ, αλλά και την βελτίωση τεχνικής οποιουδήποτε καγιάκερ ανεξαρτήτως επιπέδου.

Το Σάββατο 19/10, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην τεχνητή πίστα σλάλομ του Ευήνου ποταμού.

Την Κυριακή 20/10, η υδάτινη διαδρομή που έχει επιλεγεί για την κατάβαση της σχολής είναι το ‘’Φαράγγι του Ευήνου’’ (Από την γέφυρα του Πόρου μέχρι την πίστα Σλάλομ στο Χάνι Μπανιά) συνολικού μήκους εννέα χιλιομέτρων Ι (+) μέχρι και ΙΙ (+) WW βαθμού δυσκολίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και για το κόστος του προγράμματος, καλέστε στο τηλέφωνο 6944.656029 και στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.