Το Red Bull Art of Motion για τρίτη φορά στη Σαντορίνη

Πιστοί στο ραντεβού τους με τη μαγευτική Καλντέρα, οι κορυφαίοι αθλητές freerunning καταφθάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Σαντορίνη, με στόχο να κατακτήσουν την πιο φυσική πίστα του κόσμου. 

Κείμενο: Super User

Πιστοί στο ραντεβού τους με τη μαγευτική Καλντέρα, οι κορυφαίοι αθλητές freerunning καταφθάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Σαντορίνη, με στόχο να κατακτήσουν την πιο φυσική πίστα του κόσμου. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια ελίτ του freerunning, πρόκειται να προσφέρειγια ακόμα μια φορά ένα θέαμα που εντυπωσιάζει ντόπιους και τουρίστες αναδεικνύοντας την παράτολμη «τέχνη της φυγής». Το RedBullArtofMotion επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τα γραφικά καλντερίμια,τις καμπυλωτές ασβεστωμένες στέγες και τα στενά μονοπάτια της Σαντορίνης, να μεταμορφώνονται στα φυσικά εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν οι αθλητές μέσα από τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops.Το 2013 σηματοδοτεί μια ξεχωριστή χρόνια για τη Σαντορίνη η οποία υποδέχεται το Έτος Γαστρονομίας. Όμως, εδώ και τρία χρόνια το Κυκλαδίτικο νησί με την ιδιαίτερη ηφαιστειακή ενέργεια και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος έχει βρει έναν πολύ δυνατό λόγο για να τραβά τα βλέμματα από κάθε άκρη της Γης: ένας μοναδικός αγώνας freerunning, το RedBullArtofMotion, έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σε ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός στο νησί.

Η τελική σύσταση των διαγωνιζόμενων αθλητών θα προκύψει από τους οκτώ αθλητές που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό, τα έξι καλύτερα video όπως θα προκύψουν από τον online προκριματικό που διεξάγεται μέχρι τις 31 Ιουλίου στο redbullartofmotion.com, αλλά και από τον ανοιχτό για όλους προκριματικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη. Φέτος, κοντά στους αθλητές του RedBullArtofMotion θα είναι και το CU, ενθαρρύνοντάς τους να δώσουν τον πιο… Restart εαυτό τους και βραβεύοντάς τους για αυτό!

Το 2012, περίπου 2500 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα από κοντά, ενώ αρκετές δεκάδες χιλιάδες ακόμα έμειναν συντονισμένοι στο livestream. Φέτος, αυτοί που δεν θα τα καταφέρουν να καταφθάσουν στο κυκλαδίτικο νησί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον συγκλονιστικό αγώνα μέσα από το διεθνές διαδικτυακό κανάλι www.redbull.tv και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.