Αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα parkour στη Σαντορίνη!


Αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα parkour στη Σαντορίνη!

Οι 21 κορυφαίοι αθλητές parkour/freerunning από όλο τον κόσμο πρόκειται να συγκεντρωθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 16:30 στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, στην πιο «φυσική» πίστα parkour και να αναμετρηθούν με φόντο την Καλντέρα, το ηφαίστειο και τη γαλανόλευκη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Ο μοναδικός αγώνας θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το διεθνές διαδικτυακό κανάλι www.redbull.tv. Επιστρατεύοντας εντυπωσιακά κόπλα, στιλ και ρυθμό, οι 21 αθλητές από 12 χώρες του κόσμου θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους μπροστά στην τετράδα των κριτών,  Bouillet Gaetan (Βέλγιο), Paul Joseph (Μ.Βρετανία), Victor Lopez (Η.Π.Α.) και Anawar Anan (Ταϊλάνδη) βάζοντας τα δυνατά τους για την τελική οχτάδα. « Το parkour είναι πάθος, είναι τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα εμπόδιο που να μη μπορώ να ξεπεράσω, τουλάχιστον πάντα προσπαθώ» ανέφερε ο Γερμανός Jason Paul κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης χθες το απόγευμα.



Η τελική λίστα των συμμετεχόντων περιλαμβάνει τους αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις στους περσινούς αγώνες, τους νικητές του online προκριματικού, την τριάδα ενός φετινού αγώνα parkour που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, αυτούς που προέκυψαν από τους προκριματικούς αγώνες στις 26.09 καθώς και μια ελληνική συμμετοχή. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη Σαντορίνη. Μετά από εννέα μήνες αναζήτησης απίθανων προορισμών και σπουδαίων λαών από όλο τον κόσμο, δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για να ολοκληρώσω το ταξίδι μου» υποστήριξε ο σούπερσταρ του parkour, Ryan Doyle από την Αγγλία.
Αναλυτικά οι διαγωνιζόμενοι:

Leroux Yoann (Γαλλία), Gustafsson Marcu(Σουηδία), Paul Jason (Γερμανία), Felix Andersen Pip (Μ. Βρετανία), McKeever- Willis Cai (Μ. Βρετανία), Petkuns Pavels (Λετονία), Doyle Ryan (Μ. Βρετανία), Graham Shieff (Μ. Βρετανία), Paulo Victor (Βραζιλία), Madrid Erica Nicole (Η.Π.Α.), Zyulev Alexander (Ρωσσία), Forster Pamela (Αυστρία), Alkmin Luis (Πορτογαλία), Romberg Luci (Η.Π.Α.), Petins Slava (Λετονία), Peveril Jesse Alexander (Ελβετία), Yadon Joshua (Η.Π.Α.), Στέργιος Ντουμάνης (Ελλάδα), Cory de Meyers (ΗΠΑ), Kevin Fluri (Ελβετία) Andrey Lisal (Αυστρία)