Η πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.


Οι πρωταθλήτριες ομάδες της Ευρώπης ολοκλήρωσαν την πρώτη αγωνιστική έχοντας μπει δυναμικά στη μάχη για την πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αποτελέσματα αναμενόμενα, αλλά και εκπλήξεις περιείχε η πρώτη μέρα του φετινού τουρνουά. Ας πάμε λοιπόν, να δούμε πώς τα πήγαν δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Μπαρτσελόνα έναντι της Αϊντχόφεν με 4-0 στον 2ο όμιλο.

Ο Μέσι ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα στο 31’, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ για φέτος, αλλά και η πρώτη φορά που ο Μέσι σημειώνει το πρώτο γκολ της διοργάνωσης. Ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη της Αϊντχόφεν, χωρίς να της αφήνει περιθώρια να βγει μπροστά στο παιχνίδι. Έπειτα από τις δύο χαμένες ευκαιρίες - του Κουτίνιο στο 58’ και του Σουάρες στο 67’, οι Ντεμπελέ και Μέσι ήταν εκείνοι που πέτυχαν τα δύο επόμενα γκολ για τους μπλαουγκράνα στο 75’ και στο 77’ αντίστοιχα! Το γκολ που κλείδωσε το σκορ στο θριαμβευτικό 4-0, ήρθε μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια του Σουάρες στο 87’. Έτσι, η Μπαρτσελόνα εξακολούθησε να είναι αήττητη σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ για 20η σεζόν.

Άκρως επιτυχημένη ήταν και η εμφάνιση της Ρεάλ στον 8ο όμιλο, αφού στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησε της Ρόμα με 3-0.

Η Βασίλισσα έδειξε πως μπορεί να παίζει εντυπωσιακά ακόμα και χωρίς τον Ρονάλντο στο ρόστερ της. Ο Ίσκο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, πέτυχε στο 45’ το buzzer beater γκολ ανοίγοντας το σκορ για τους Μαδριλένους. Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Νάβας ήταν εκείνος που έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της Ρεάλ έπειτα από σουτ του Ουντέρ, αποτρέποντας έτσι την ισοφάριση. Ωστόσο, η αντίδραση της Ρεάλ ήταν άμεση. Στο 58’ ο Μπέιλ, μετά από μια καταπληκτική πάσα του Μόντριτς, προσπέρασε τον Μανωλά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ρόμα διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-0. Η Ρεάλ, κράτησε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού ως το τέλος και κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 3-0, με γκολ του Μαριάνο στις καθυστερήσεις.

Όπως αναφέρεται από τους αρθρογράφους της bwin, άκρως ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι φέτος, μεγάλα ονόματα επιστρέφουν στο Champions League, είτε πρόκειται για ομάδες που είχαν κατακτήσει τον βαρύτιμο τίτλο στο παρελθόν, είτε για βετεράνους του ποδοσφαίρου που πλέον έχουν αναλάβει καθήκοντα προπονητών. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες διψούν για διακρίσεις και είναι έτοιμες να διεκδικήσουν την πρόκριση στους 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης επί ίσοις όροις.