Δες τι δήλωσαν οι D. Paschalidis & K. Trigonis


«Ήταν ένα τρελό 20ήμερο αγωνιζόμενοι στην Ευρώπη και όχι μόνο μιας και ο 1ος στόχος της χρονιάς για εμάς ήταν τριπλός. Είχαμε να συμμετάσχουμε σε 2 Πανευρωπαϊκά και ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες θέλοντας να πέτυχουμε κάτι που δεν έχει κάνει κανείς έως τώρα, να κερδίσουμε και στα τρία με διαφορετικές συνθέσεις.

Βέβαια για εμένα και τον Ντάνη προσωπικά η 1η νίκη μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula18 ήταν ίσως και η πιο σημαντική μιας και ήταν ο πρώτος μας τίτλος στη νέα αυτή κλάση στην οποία αγωνιζόμαστε τον τελευταίο χρόνο. Από εκεί και πέρα οι δρόμοι μας θα χώριζαν με εμένα να συμμετέχω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-class καταμαράν (foiling) στην Γερμανία και ο Ντάνης με το νέο μέλος της ομάδας μας τον Πέτρο Κωνσταντινίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado στην Γαλλία.

Από πλευράς αποτελεσμάτων ο στόχος επετεύχθη κατά τα 2/3 μιας και εγώ προσωπικά δεν κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου στο Πανευρωπαϊκό  A-class καταλήγοντας στην 17η θέση της γενικής και 14η στη Ευρώπη πράγμα το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με χαροποίησε κιόλας μιας και μπορούσα να πετύχω πολύ περισσότερα..

Συνολικά όμως ως ομάδα θεωρώ ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αγωνιζόμενοι σε τρία πρωταθλήματα μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την συμμετοχή και βοήθεια του Πέτρου Κωνσταντινίδη ο οποίος με αντικατέστησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado όπου μαζί με τον Ντάνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για 2η συνεχόμενη χρονιά, 8η σερί για τον Ντάνη.

rebullsailingteam_01.jpg 

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και επιθυμούμε να δούμε τον Πέτρο μέσα από αυτές τις εμπειρίες που έζησε μαζί μας να μπορέσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο ξεκινώντας σύντομα την προσπάθεια του στην Ολυμπιακή κατηγορία των 49er.

Για τον Ντάνη δεν έχουμε να πούμε και πολλά μιας και είναι το μόνο μέλος της ομάδας που τα κέρδισε όλα!

 Κάτι το οποίο όμως αξίζει να ειπωθεί είναι το γεγονός ότι στο Πανευρωπαϊκό Formula18 είχαμε και την συμμετοχή  ενός 2ου Ελληνικού πληρώματος, του Αλεσσάντρο Στόκο και  Πέτρου Κωνσταντινίδη. Διπλή η χαρά για εμάς λοιπόν όχι μόνο γιατί κερδίσαμε αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας συμμετείχε με 2 πληρώματα.

rebullsailingteam_02.jpg 

Ένας από τους κυρίους στόχους λοιπόν αυτής της προσπάθειας είναι η διάδοση του catamaran στην Ελλάδα κυρίως στη νέα γενιά ιστιοπλόων και ποιος ξέρει ίσως  κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν το Ολυμπιακό όνειρο αργότερα.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται μια βάση και πιστεύουμε ότι το Formula18 είναι μια πάρα πολύ καλή βάση για να ξεκινήσει κάποιος όπως και το A-class για να μυηθεί στα ιπτάμενα σκάφη.

rebullsailingteam_03.jpg

 

Για εμάς όλο αυτό το εγχείρημα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα  και δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.  Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν μιας και πέρα από τις όποιες αγωνιστικές επιτυχίες όλο και περισσότεροι νέοι ιστιοπλόοι ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία του αγωνιστικού catamaran και αυτό μας δίνει ακόμη περισσότερο κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια μιας και η αγωνιστική και όχι μόνο δραστηριότητα μας δεν σταματά .

Έχουμε μπροστά μας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado του Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula18 στην Αμερική (Σαρασότα) τον Οκτώβριο όπως και το Saint Barth Cata Cup τον Νοέμβριο.

Υπάρχει και κάτι ακόμη το οποίο θα ανακοινώσουμε αργότερα εφόσον  επιβεβαιωθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και υποστηρικτές μας, στους φίλους και στις οικογένειες που υποστηρίζουν στην τρέλα μας! Ε μα τι τρέλα όμως!»