Για πρώτη φορά, ο θεαματικός «χορός» ενός paraglider κάτω από το Βόρειο Σέλας έχει καταγραφεί σε ένα υψηλής ανάλυσης, real time βίντεο.


Για πρώτη φορά, ο θεαματικός «χορός» ενός paragliderκάτω από το Βόρειο Σέλας έχει καταγραφεί σε ένα υψηλής ανάλυσης, realtime βίντεο.

 

Έχει πετάξει από την Αίγυπτο μέχρι τη Νότιο Αφρική, πάνω από τη ζούγκλα της Γουατεμάλα και πάνω από τη θάλασσα στο Πακιστάν σε ύψος 7.000μ. Ο Ισπανός Horacio Llorens είναι ο καλύτερος acro-paraglider στον κόσμο, και κατά τη διάρκεια της 16χρονης πορείας του έχει καταφέρει σχεδόν όλα όσα θα ήθελε. Ωστόσο, αυτό το φθινόπωρο προέκυψε μια νέα πρόκληση: ο Llorens προσκλήθηκε να ταξιδέψει στο Τρόμσο της Νορβηγίας για να κυνηγήσει το Βόρειο Σέλας και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που έκανε paragliding σε αυτό το εκπληκτικό σκηνικό.

 

«Όταν έλαβα την πρόσκληση, δεν είχα καμία αμφιβολία ούτε για μια στιγμή. Με συναρπάζει η Νορβηγία, το σκοτάδι του χειμώνα, και η ιδέα του να πετάξω με το Βόρειο Σέλας ήταν μια ευκαιρία, την οποία δε μπορούσα να απορρίψω» υποστηρίζει ο Llorens.

 

Το εγχείρημα έγινε πραγματικότητα χάρη στις νέες τεχνολογίες

 

Μέχρι πρόσφατα δεν ήταν δυνατό να καταγράψει κανείς τις κινούμενες εικόνες του φαινομένου σε realtime, καθώς ο μόνος τρόπος για εγγραφές υψηλής ανάλυσης του κινούμενου Βόρειου Σέλας και των χρωμάτων του, ήταν με την τεχνική του timelapse. Χάρη στις νέες κάμερες με την ειδική τεχνολογία στο φως, οι εγγραφές σε realtime μπορούν πλέον να γίνουν πραγματικότητα, και έτσι ο Χορός με το Βόρειο Σέλας είναι το πρώτο κλιπ υψηλής ανάλυσης που δείχνει τα κινούμενα χρώματα του Βόρειου Σέλας σε συνδυασμό με αθλητική δράση.

 

8-P-20160125-00300_HiRes JPEG 24bit RGB.jpg

 

Δύσκολες καιρικές συνθήκες

Το Τρόμσο υποδέχθηκε τον Horacio με -15 βαθμούς και θυελλώδεις ανέμους την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Νορβηγικό έδαφος. Ακόμη και αν οι πιθανότητες να δει το Βόρειο Σέλας στο Τρόμσο ήταν με το μέρος του, ο Ισπανός αντιμετώπισε πολλά εμπόδια όπως χιονοθύελλες, κακή ορατότητα και παγωμένα καλώδια.

 

«Ανακάλυψα πως το να πετάς νύχτα είναι δύσκολο, ειδικά τόσο βόρεια και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το Τρόμσο ήταν διαφορετικό από ό,τι έχω συνηθίσει. Είχε κρύο και σκοτάδι, ο αέρας ήταν δυνατός και ήμουν περικυκλωμένος από νερό. Οπότε κάθε απόφαση ήταν σημαντική», εξηγεί ο Llorens.

 

8-P-20160125-00287_HiRes JPEG 24bit RGB.jpg

  

Ένα ραντεβού με το Βόρειο Σέλας 

Για να αποτυπωθούν οι μοναδικές εικόνες ο Horacio έπρεπε να είναι σε αναμονή για ώρες, έτοιμος για απογείωση. Τη μια στιγμή ο ουρανός ήταν γεμάτος με τα χρώματα του Βόρειου Σέλα, την επόμενη δεν υπήρχε τίποτα.

 

«Το Βόρειο Σέλας είναι πολύ ντροπαλό. Του ζήτησα να βγούμε πολλές φορές, αλλά κάθε φορά δεν εμφανιζόταν τελικά», λέει ο Llorens. Όταν τελικά εμφανίστηκε ήταν στα καλύτερά του, και ο Horacio έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε paraglide λουσμένος από το μοναδικό φως του.

 

«Η αίσθηση ήταν φανταστική! Είμαι πολύ τυχερός που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, και που αυτή είναι η δουλειά μου. Σίγουρα θα επιστρέψω στο Τρόμσο, αλλά η επόμενη φορά θα είναι καλοκαίρι», λέει ο Llorens γελώντας.

 

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.