Είναι ο γνωστός ράπερ το νέο αγαπημένο μας fashion icon;


Εντάξει, το ότι οι ράπερς πλέον είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης όχι για την μουσική μόνο, αλλά και την μόδα, το γνωρίζουμε καιρό. Και όχι μόνο για άνδρες, αλλά και γυναίκες φυσικά. Το θέμα είναι όμως, ότι από πότε που πολλές τάσεις ξεκίνησαν να προκύπτουν από αυτή την κουλτούρα και γενικότερα τη hip-hop κοινωνία, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί αρκετά ως προς την ανδρική μόδα. Υπάρχει μια πιο open minded αισθητική ως προς το στιλ που σίγουρα κάνει αυτό το «παιχνίδι», πολύ πιο ενδιαφέρον.

Δεν θα σου κρύψω ότι χαίρομαι πολύ για αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων. Χαίρομαι που πλέον είναι «επιτρεπτό» από τα “Boyz from the hood” να έχουν άποψη πάνω στην μόδα, ειδικά όταν υπάρχει ήδη ένα τεράστιο background στην αισθητική αυτής της κουλτούρας. Απόδειξη το γεγονός ότι πολλοί πλέον σημαντικοί ράπερς και καλλιτέχνες της hip hop ή R ‘n B μουσικής σκηνής (βλ. Young Thug, Chance the Rapper, Childish Gambino, A$AP Rocky), συνεργάζονται πλέον με θρυλικούς οίκους, φτασμένα brands αλλά και σημαντικά περιοδικά μόδας.

Η πιο πρόσφατη και αξιοπρόσεκτη συνεργασία είναι αυτή του ράπερ Travis Scott με τον all-american σχεδιαστή Helmut Lang. Στο όνομα και μόνο του τελευταίου πολλοί fashion lovers «ορκίζονται» εδώ και χρόνια και εμπιστεύονται το στιλ τους, με τα μάτια κλειστά. Έτσι λοιπόν, ο οίκος αποφάσισε να προσεγγίσει και ένα διαφορετικό κοινό και clientele μέσα από αυτή την chic urban μίξη των δύο διαφορετικών «κόσμων» που χαρακτηρίζει τα δύο πρόσωπα.

Από την μία έχουμε τον Travis Scott, ένα νεοσύστατο σχετικά ράπερ που σιγά-σιγά προσπαθεί να ακολουθήσει τα βήματα των μέσα από τις μουσικές του και ο οποίος όμως τελευταία σαν νιώθει την ανάγκη ότι πρέπει να… ξεχωρίσει. Και από την άλλη, έναν ήδη καταξιωμένο και αναγνωρισμένο brand που χαρακτηρίζεται από τον μινιμαλισμό και την διακριτική φινέτσα που μοιάζει σχεδόν, σαν να έχει ιταλικές ρίζες και επιρροές.

Το θέμα όμως είναι ότι και οι δύο μαζί, καταφέρνουν να έχουν ως αποτέλεσμα μια ενδιαφέρουσα συνεργασία. Και ιδού το ερώτημα τελικά: είναι ο Travis Scott το νέο αγαπημένο μας fashion icon;

Νομίζω ότι η ρετρό, old school και άκρως άνετη συλλογή του με τον oίκο Helmut Lang, θα σε κάνει αποφασίσεις. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα, με έπεισε.

travis-scott-x-helmut-lang-collection-01.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-02.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-03.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-04.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-05.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-06.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-07.jpgtravis-scott-x-helmut-lang-collection-08.jpg 

Η συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη online. Βρες την εδώ.