Το 2017 ξεκινάει πολύ καλά…


“Προχθές ήμουν σε ένα μουσείο στην Βουλγαρία και ξαφνικά μου ήρθε η έμπνευση για να δημιουργήσω κάτι καινούργιο”. Λόγια που περιμένεις να ακούσεις ότι ξεστομεί ο επιβλητικός αλλά πράος πάντα στην όψη, John Malkovich. Αυτός ο άνθρωπος που έχεις συνδέσει με πολύ συγκεριμένους χαρακτήρες, από πολύ επιτυχημένες ταινίες και που έχεις δει ξανά και ξανά το… μεγαλείο του να συμβαίνει. Ο ηθοποιός αυτός που on και off της μεγάλης οθόνης ξέρεις ότι έχει μια τρομερή γοητεία σαν άνθρωπος, ένα αέρα που σε συνεπαίρνει, ένα στιλ που σε σαγηνεύει, είτε είσαι γυναίκα, είτε είσαι άνδρας.

Και να που όλα αυτά τα στοιχεία αποφασίζει ξαφνικά να «εκφράσει» και μέσα από σχέδια ρούχων. Ναι, ναι αυτός ο low-key ηθοποιός του Holllywood στα 63 του χρόνια, αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του συλλογή ανδρικών ρούχων που φέρει το ονόμα του –φυσικά.

Ρούχα αποκλειστικά που «φωνάζουν» menswear που είναι από ένα «κλασικό» άνδρα, για «κλασικούς» άνδρες. Όχι, για teenagers, ούτε hipsters αλλά για gentlemen.

Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αυτά που σου λέω, αλλά τα βλέπω στα ρούχα. Τα καλοραμμένα και άκρως tailored και προσεγμένα ρούχα που διαθέτουν έντονα patterns, χαλαρές φόρμες και γραμμές αλλά και ένα ιταλικό χαρακτήρα μέχρι και την τελευταία ραφή τους. Και το περιμένεις αυτό από έναν άνθρωπο σαν τον John Malkovich. «Είχα πάνω-κάτω βρει την αισθητική μου από μικρό παιδί», δηλώνει ο ίδιος κάτι που εξηγεί την στροφή του αυτή προς τον χώρο της Μόδας.

«Σχεδίαζα πάρα πολύ καλά σαν μικρό παιδί γιατί σχεδίαζε και ο πατέρας μου και που έμαθε αυτός. Μπορούσες να ξεχωρίσεις τα σκίτσα μου από άλλων παιδιών για καλό ή για κακό –υποθέτω για κακό! Αλλά είχαν πάντα ένα συγκεκριμένο στιλ. […] Μπορεί να έχω εμπνευστεί από ένα πίνακα του Klimit, μπορεί και από τα ‘70s». Όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρει ο ίδιος και που μοιάζουν να τον χαρακτηρίζουν λοιπόν σαν προσωπικότητα και αισθητική, έχει επιτυχώς «περάσει» και στα σχέδιά του.

Για το πότε η συλλογή θα κυκλοφορήσει και που θα διανεμηθεί, δεν υπάρχει ακόμη σχετική αναφορά. Ακόμα και αυτό μας θυμίζει την αινιγματική φύση του Malkovich. Το μόνο που μπορείς πάντως να κάνεις προς το παρόν είναι να απολαύσεις μερικά από τα σχέδια της συλλογής και να περιμένεις με ανυπομονησία την κυκλοφορία της!

01-john-malkovich-01.jpg01-john-malkovich-02.jpg01-john-malkovich-03.jpg01-john-malkovich-04.jpg