Όταν το “shopping experience” γίνεται πραγματική εμπειρία.


Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο περισσότερο εξελίσσεται και η ανθρωπότητα. Ή συμβαίνει το αντίθετο; ΟΚ, ίσως αυτή είναι άλλη κουβέντα και το θέμα εδώ είναι άλλο. Όσο αλλάζει ο τρόπος ζωής μας, το πώς κινούμαστε στην καθημερινότητά μας από τις ηλεκτρικές συσκευές που μας λένε “Hello” κάθε πρωί, μέχρι και το γεγονός ότι μπορείς να ανοίξεις τα φώτα του σπιτιού σου μέσα από το κινητό σου, άλλο τόσο θα αλλάζουν και άλλοι τομείς, κι άλλοι χώροι. Όπως αυτός της Μόδας.

Θα αφήσω στην άκρη τις εκπληκτικές και ριζοσπαστικές τεχνικές που χρησιμοποιούν πολλοί σχεδιαστές πλέον, και θα τονίσω την τρομερή εξέλιξη στην κατασκευή κάποιων συγκεκριμένων (και αγαπημένων) αξεσουάρ: του sneaker.

Ο σχεδιασμός και η τεχνολογία που έχει ένα αθλητικό παπούτσι πλέον, μόνο… καφέ δεν σου ψήνει, αλλά σίγουρα σε βοηθάει στο να έχεις καλύτερη «εμπειρία» όταν πας για έναν περίπατο, όταν γυμνάζεσαι ή τρέχεις κ.ο.κ.

Αυτή η «εμπειρία» λοιπόν, έχει πάει ένα βήμα ακόμα παραπέρα, με πολλά sneakershops ανά τον κόσμο, να δημιουργούν καταστήματα που να θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη και στο shopping experience του ίδιου τους του χώρου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα παρακάτω καταστήματα. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα «σνικεράδικα» που όχι μόνο θα βρεις το τελευταίο μοντέλο του αγαπημένου σου sneaker, αλλά και μια διαφορετική εμπειρία όσο ψωνίζεις.

Μερικά από αυτά τα καταστήματα βρίσκονται στην Ευρώπη και είναι τόσο εντυπωσιακά που αξίζουν να κάνεις ένα ταξίδι, αποκλειστικά και μόνο για να τα επισκεφθείς!

Foot District, Μαδρίτη

5sneakershopsineurope_01.jpg

SOTF, Φλωρεντία

5sneakershopsineurope_02.jpg

Slam Jam, Μιλάνο

5sneakershopsineurope_03.jpg

SVD, Βαρκελώνη

5sneakershopsineurope_04.jpg

Solebox, Βερολίνο

5sneakershopsineurope_05.jpg