Πώς να αντιπροσωπεύεις τη γενιά σου, περήφανα και αυθεντικά, με βοήθεια από τα icons του αύριο και τη σύγχρονη γενιά του Superstar των adidas Originals


{source}<script src='https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js'>
  googletag.pubads().definePassback('/1777312/New_Platform_Extra_300_3', [[300, 250], [300, 600]]).display();
</script>{/source}
 

Είναι πολύ δύσκολο, τελικά, να είσαι αυθεντικός στις ημέρες μας. Γιατί ξέρεις, ζούμε σε μια περίεργη εποχή. Θαυμάσια μεν, «περίεργη» δε. Υπάρχει πολλή προβολή σε όλα όσα κάνουμε πλέον. Βάζουμε τους πάντες μέσα στην ζωή μας, χάρη στην αμεσότητα που έχουν τα social media. Αλλά είναι αυτή η ζωή που προβάλλουμε αυθεντική; Αληθινή; Όχι, δεν είναι πάντα. Στο λέω και επί προσωπικού δηλαδή. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα.

{source}<script src='https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js'>
  googletag.pubads().definePassback('/1777312/New_Platform_Extra_300_3', [[300, 250], [300, 600]]).display();
</script>{/source}

Προσωπικά, θέλω να βάλω ένα «στοπ» σε όλο αυτό. Θεωρώ ότι εγώ, εσύ, ο διπλανός σου, μπορούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι. Να γίνουμε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Το πιστεύω αυτό πολύ και νιώθω ότι το έχει ανάγκη η γενιά μας. Πρέπει να γίνουμε μία γενιά για την οποία είμαστε και νιώθουμε περήφανοι. Ότι προσφέρουμε κάτι, σε μια εποχή, όπου όλα μας τα προσφέρουν απλόχερα στο χέρι. Να γίνουμε “icons”. Να γίνουμε “Superstars”. Να δημιουργήσουμε. Να εμπνεύσουμε. Να γίνουμε και πάλι αυθεντικοί.

 

Το πιστεύω πολύ αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι όμως - μη θορυβείσαι. Και μέσα από την νέα καμπάνια των adidas Originals για το εμβληματικό Superstar, αρχίζω να καταλαβαίνω ότι υπάρχουν “icons” εκεί έξω. Άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν τη γενιά μας, επάξια και περήφανα.

Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να βλέπω στους δρόμους τέτοιους ανθρώπους. Ανθρώπους Superstar(s) που περήφανα φοράνε τα εμβληματικά Superstar των adidas Originals, αποκαλύπτοντας έτσι ένα μικρό δείγμα της γενιάς μας.

 

Tο θρυλικό αυτό sneaker που φορούσαμε από παλιά, και δεν σταματήσαμε να φοράμε ποτέ βασικά, επιστρέφει και φέρνει στο προσκήνιο και πάλι τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή η δική μας γενιά τώρα.

Έχοντας καθιερωθεί ως το απόλυτο original street icon, για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2017, τα adidas Originals γιορτάζουν τη συνέχεια της κληρονομιάς του Superstar - που τι κάνει; Απλά εμπνέει. Εμπνέει όλους εμάς να κάνουμε το πιο απλό πράγμα: να είμαστε ο εαυτός μας. Να ακολουθούμε τα πιστεύω μας, no matter what.

 

ριν λίγο καιρό, λοιπόν, έγραφα για έναν τέτοιο «αυθεντικό» άνθρωπο. Ο Δημήτρης Κυρσανίδης, επαγγελματίας και πρωταθλητής στο Free Running είναι ένα καλό παράδειγμα.

«Ενώ η γενιά του ‘90 είναι μία γενιά που έφερε τόσα πράγματα που εξέλιξαν την ανθρωπότητα, είναι ταυτόχρονα και η γενιά χωρίς όνειρα και χωρίς στόχους. Οι περισσότεροι τα περιμένουν δυστυχώς όλα έτοιμα, παρόλα αυτά είμαι εδώ και κάνω ότι μπορώ για να αλλάξει αυτό», δηλώνει ο Δημήτρης, ο οποίος έλαβε μέρος στην πιο αυθεντική από ποτέ, νέα καμπάνια του Superstar των adidas Originals.

adidas_kirsanidis_00.jpg


Στην καμπάνια, μαζί με την Δημήτρη, φωτογραφίζονται όλα τα “icons” της γενιάς μας, άνθρωποι που πρέπει να κοιτάμε για έμπνευση. 

«Με εμπνέουν οι άνθρωποι με στόχους και πλάνο για τη ζωή τους και τα όνειρά τους και τα αθλήματα», λέει σχετικά ο Δημήτρης.

https://www.instagram.com/p/BZt2y8bh7Oy/?taken-by=dimitris_dk_kyrsanidis

Και αυτό είναι το νόημα, at the end of the day. Μία γενιά που να μην σταματάει να είναι ο εαυτός της, να μην σταματάει να πιστεύει ότι έχει τη δύναμη ν’ αλλάξει τον κόσμο.

Τα πάντα είναι αναλώσιμα στις ημέρες μας. Τα “Stories” σου στο Instagram, η μόδα τα trends συνέχεια αλλάζουν, κάποιες όμως αξίες παραμένουν και πρέπει να παραμένουν σταθερές, όπως το Superstar. Το παπούτσι που φορούσες τότε και που φοράς και τώρα.  

Ο Δημήτρης πιστεύει σε αυτές και νιώθει ότι μπορεί να αντιπροσωπεύσει έτσι καλύτερα τη γενιά του. «Θεωρώ πως πήρα τα θετικά της γενιάς μου και γι’ αυτό προχώρησα και έβαλα στόχους και ασχολήθηκα με το πάθος μου.»

Τα Superstar, όλες αυτές τις δεκαετίες, είδαν τον κόσμο ν’ αλλάζει και ήταν κομμάτι αυτής της αλλαγής, καθώς ήταν επιλογή ανθρώπων που με τις ιδέες και το έργο τους είχαν ένα θετικό αντίκτυπο στην pop κουλτούρα, τις τέχνες, την κοινωνία και έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Για τον Δημήτρη Κυρσανίδη είναι σημαντικό να είσαι περήφανος για αυτά που κάνεις. «Όταν ακούνε το όνομά μου, θέλω να σκέφτονται το παιδί που τα κατάφερε, δε τα παράτησε, έκανε το χόμπι του επάγγελμα και είναι ζωντανό παράδειγμα πως ΟΛΟΙ μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε αρκεί πραγματικά να το θέλουμε και να παλέψουμε γι’ αυτό.»

https://www.instagram.com/p/BYB0g0PBF7V/?taken-by=dimitris_dk_kyrsanidis

Μέσα από τη δυναμική φωτογράφιση του Superstar, τα adidas Originals και οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να μην διστάζει να εκφραστεί, στηρίζοντας πάντα την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.

Εμπνευσμένα από το αυθεντικό στιλ του Superstar, οι νέες εκδόσεις του εμβληματικού sneaker έχουν ως κοινό τις 3 χαρακτηριστικές ρίγες της adidas, ενώ κυκλοφορούν σε όλους τους τόνους του γκρι συμβαδίζοντας με την αισθητική του σήμερα. Γιατί το σήμερα πρέπει να εμπνέεται από το χθες για να πάει μπροστά.

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, γεμάτο «κλώνους» είναι σημαντικό να μπορούμε να εξελιχθούμε, να εκφραστούμε, ακόμα και αν είμαστε διαφορετικοί. Ειδικά, αν είμαστε διαφορετικοί. Και ο Δημήτρης είναι φαν του… διαφορετικού, εξάλλου.

«Επέλεξα το παρκούρ γιατί ήταν κάτι το οποίο ήταν διαφορετικό, κάτι το οποίο με έκανε να νιώθω διαφορετικός και με εξέφραζε περισσότερο από τα κοινά αθλήματα.»

Το να παραμένεις πιστός, λοιπόν, σε αυτό που σε εκφράζει είναι το κλειδί για να ξεχωρίσεις, να δημιουργήσεις, να κατορθώσεις ακόμη και το πιο τρελό σου όνειρο, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Προσωπικά αυτό καταλαβαίνω απ’ όλη αυτή την ιστορία, τελικά.

Ξέρω ότι αν είμαι αυθεντική μόνο θα κάνω την διαφορά. Είτε αυτό γίνεται φορώντας τα διαχρονικά, παρόλα αυτά σύγχρονα, Superstar μου, είτε με το να δοκιμάσω να κάνω παρκούρ και να φάω τα μούτρα μου, είτε με το να πιστέψω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Το οφείλω αυτό στην γενιά μου εξάλλου. Και το οφείλεις και εσύ. Γι’ αυτό μην φοβάσαι να γιορτάσεις τον/την “Superstar” μέσα σου. Εγώ αυτό θα κάνω πάντως, σήμερα κιόλας.

Για περισσότερα νέα του αγαπημένου σου brand μείνε συντονισμένος στο Facebook Page των adidas Originals και στην επίσημη σελίδα της adidas στο Instagram (@adidasgr)