Τι έκανε η New Balance και εξόργισε τους sneaker friends όλου του κόσμου;


Είτε ασχολείσαι με τα πολιτικά, είτε όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζεις τα (εξοργιστικά) νέα της εκλογής του νέου Προέδρου της Αμερικής. Η μεγάλη ανατροπή λοιπόν έγινε και ο Donald Trump, είναι πλέον ο νέος πρόεδρος, γεγονός που ως τώρα δεν έχει χαροποιήσει και πολύ την κοινή γνώμη.

Το αλαζονικό πνεύμα του ίδιου, σε συνδυασμό με τα αρκετά συχνά ρατσιστικά του σχόλια για τους μετανάστες, τους αλλοδαπούς πολίτες της Αμερικής, τις γυναίκες και για άλλους τόσους ακόμη, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μέλλοντα πρωθυπουργού που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το μέλλον όχι μόνο των Η.Π.Α, αλλά του γενικότερου πλανήτη και ανθρώπινου είδους.

Η εκλογή του έχει ήδη προκαλέσει εξεργέσεις ανά τον κόσμο, κάτι που εκφράζει την ξεκάθαρη δυσαρέσκεια πολλών για αυτή την πολιτικοκοινωνική εξέλιξη.

Πολλοί από την βιομηχανία της μόδας έχουν την ίδια άποψη, όπως γνωστά brands και σχεδιαστές (μην αναφέρω την πληθώρα διάσημων καλλιτεχνών, ηθοποιών και μουσικών) οι οποίοι με κάθε δυνατό μέσο είτε πριν από τις εκλογές, είτε μετά, ελεύθερα εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους ως προς την νέα θέση που πρόκειται να αναλάβει ο Trump.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα brand που έχει διαφορετική άποψη. H New Balance και οι εκπρόσωποί του, δεν δίστασαν να δηλώσουν δημόσια την υποστηρίξή τους προς τον μέλλοντα πρόεδρο της Αμερικής. Το γνωστό brand μπορεί να μην στήριξε οικονομικά την καμπάνια του Trump κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά παρόλα αυτά πολλοί fans του brand δεν δείχνουν ευχαριστημένοι με αυτή του δράση.

Πάρα πολλοί sneakerheads λοιπόν, ως ένδειξη δυσανασχέτησης αλλά και διαμαρτυρίας απέναντι στην New Balance, κατέκλυσαν το Twitter με βίντεο τα οποία δείχνουν να πετάνε τα New Balance παπούτσια τους στα σκουπίδια, μέχρι και να τα καίνε! Ίσως αυτό είναι η αρχή ενός σημαντικού μποϊκοτάζ απέναντι στην εταιρία, ίσως και μια απλή ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως και να έχει, κάτι τέτοιο δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για το brand που σίγουρα θα προσπαθήσει να βρει τρόπους για να «μπαλώσει» την δήλωσή τους αυτή.

boycott-new-balance-01.jpgboycott-new-balance-02.jpgboycott-new-balance-03.jpg

{youtube}Z4tTjlTG96c{/youtube}