Από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι και σήμερα το Sidestripe έχει “σημαδέψει” μερικά από το πιο διάσημα παπούτσια της Vans.


Η Vans, η αυθεντική μάρκα των action sports, γιορτάζει φέτος την κληρονομιά του Sidestripe. Περίπου 40 χρόνια πριν, το Sidestripe έκανε την εμφάνισή του σαν ένα αφηρημένο σχέδιο του ιδρυτή της Vans, Paul Van Doren. Με το πέρασμα των χρόνων, το απλό αυτό μοτίβο εξελίχθηκε ως το απόλυτο σύμβολο της κληρονομιάς του brand. Από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι και σήμερα το Sidestripe, του οποίου η αρχική ονομασία ήταν “Jazz Stripe”, έχει “σημαδέψει” μερικά από το πιο διάσημα παπούτσια της Vans

Για την άνοιξη του 2014 η Vans ξεκινά τον εορτασμό αυτής της κληρονομιάς, παρουσιάζοντας μια μεγάλη συλλογή του κλασσικού original sidestripe μοντέλου: του Old Skool.

Το Old Skool έκανε το ντεμπούτο του το 1977 ως ‘Style 36’, το πρώτο παπούτσι  για skate που ενσωμάτωσε δέρμα στην κατασκευή του και το πρώτο που υιοθέτησε το Sidestripe.

Η καινοτομία του low top έγινε αμέσως η πρώτη επιλογή των skateboarders την εποχή του Dogtown και των πρώτων BMX riders.

Ενδιαφέρουσες συνεργασίες της Vans στο χώρο της μουσικής και της μόδας ανέδειξαν ακόμα περισσότερο το Sidestripe, με το “brand shoe program” στα 90ς,  τη συνεργασία Vans x Supreme  το 1996 και τη συνεργασία Vans x Marc Jacobs το 2000. Παράλληλα, η ρίγα  του Οld Skool έγινε σύμβολο της μουσικής με το πέρασμα των χρόνων, με τη Vans να δημιουργεί μοντέλα για θρυλικές μπάντες όπως: Milencolin, Slayer, Bad Religion, the Descendets & No Doubt.

Mέχρι και σήμερα, το Old Skool παραμένει διάσημο σε όλους αυτούς που αγαπούν τα action sports, τη μουσική, την τέχνη και τη μόδα, προσελκύοντας παράλληλα και τις επόμενες γενιές των Vans fans.

Η νέα συλλογή Old Skool τιμά την κληρονομιά του Sidestripe παρουσιάζοντας ανδρικά και γυναικεία μοντέλα. Από ρετρό χρωματισμούς με αναφορές  στα 70s και 80s μέχρι prints από τα αρχεία της Vans με το original Van Doren ταμπελάκι στη φτέρνα, αυτή η συλλογή εστιάζει στο χρώμα, τα patterns και τα υλικά.

Η νέα συλλογή θα είναι διαθέσιμη στα official Vans stores και σε επιλεγμένα καταστήματα, το Φεβρουάριο.