Έρχεται το πιθανολογούμενο τέλος στα δωρεάν παιχνίδια του streaming κολοσσού;


Δύο περίπου χρόνια πάνε από τότε που το Netflix ξεκίνησε να προσθέτει δωρεάν παιχνίδια στην πλατφόρμα του και στην ενότητα Netflix Games, σε μια προσπάθεια απόκτησης ακόμη περισσότερων συνδρομητών. Και φαίνεται ότι ο streaming κολοσσός είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, έχοντας προσθέσει πρόσφατα τρεις θρυλικούς Grand Theft Auto τίτλους παιχνιδιών, που σίγουρα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Όλα αυτά είναι μέχρι σήμερα εντελώς δωρεάν για κάθε συνδρομητή του Netflix, όμως αυτή η εποχή μάλλον οδεύει προς το τέλος της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το Netflix εξετάζει τρόπους για να εισάγει χρέωση στα παιχνίδια του καταλόγου του, με στόχο να εφαρμόσει τιμές σε αυτά, in-game διαφημίσεις ακόμη και microtransactions, με σκοπό να αρχίσει το Netflix Games να φέρνει έσοδα στην εταιρεία.

Ένα χρόνο πριν, ο co-CEO του Netflix, Greg Peters, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αρχίσει να χρεώνει με διάφορους τρόπους την χρήση της gaming πλατφόρμας του. «Θέλουμε να έχουμε μια διαφοροποιημένη gaming εμπειρία, και μέρος αυτού είναι να δώσουμε στους δημιουργούς παιχνιδιών τη δυνατότητα να σκέπτονται την ανάπτυξη παιχνιδιών καθαρά από την άποψη της απόλαυσης των παικτών και να μην χρειάζεται να ανησυχούν για άλλες μορφές ρευστοποίησης, είτε πρόκειται για διαφημίσεις είτε για πληρωμές εντός του παιχνιδιού», έλεγε τότε χαρακτηριστικά.

Αρκετό καιρό μετά, με τον κατάλογο παιχνιδιών είναι πια σημαντικά μεγάλος και ενδιαφέρων, φαίνεται πως ήρθε η ώρα για να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε.