40 χρόνια μετά την δημιουργία του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, ένας πιτσιρικάς από την Οκλαχόμα το τερμάτισε για τα καλά!


Ένα 13χρονο αγόρι από την Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να τερματίσει το Tetris της Nintendo, 40 χρόνια μετά τη δημιουργία του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, ο 13xρονος Γουίλις Γκίμπσον δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube στο οποίο και καταγράφεται η στιγμή που φτάνει στην πίστα 157, προκαλώντας το «κρασάρισμα» του παιχνιδιού με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. «Θα λιποθυμήσω, δεν αισθάνομαι τα δάχτυλά μου», ακούγεται να λέει ο έφηβος, όταν καταλαβαίνει τί έχει συμβεί.

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, οι παίκτες του Tetris ανά τον κόσμο πίστευαν ότι ήταν δυνατό να φτάσουν μόνο μέχρι το επίπεδο 29, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το BBC.

Στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε το 1984 από τον μηχανικό Αλεξέι Πατζνίτοφ, οι παίκτες καλούνται να σχηματίσουν γραμμές με «τουβλάκια» που πέφτουν με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μετά την προσθήκη του στο Nintendo Entertainment System (NES) και στη φορητή κονσόλα Game Boy της Nintendo το 1989.

Το 2010, ο επαγγελματίας παίκτης Θορ Ακερλουντ κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο 30 χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται hypertapping, όπου οι παίκτες κινούν τα δάχτυλά τους με τρόπο που ελέγχουν το χειριστήριο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του παιχνιδιού. Μέχρι και τον περασμένο μήνα, ωστόσο, μόνο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είχαν καταφέρει να κρασάρουν το παιχνίδι.

Ο έφηβος, με ψευδώνυμο «Blue Scuti» στο κανάλι του στο YouTube, παίζει το παιχνίδι εδώ και μόλις δύο χρόνια και έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά παιχνιδιών. «Όταν ξεκίνησα, δεν περίμενα ποτέ να κρασάρει το παιχνίδι ή να το νικήσω», έγραψε στο κανάλι του, δηλώνοντας επίσης ότι κατέρριψε ακόμα τρία παγκόσμια ρεκόρ του Tetris.