Το 2023 είχε πολύ gaming κάψιμο και αυτά είναι τα 10 παιχνίδια που τερματίστηκαν περισσότερο από την κοινότητα.


Το 2023 είχε πολύ gaming κάψιμο και αυτά είναι τα 10 παιχνίδια που τερματίστηκαν περισσότερο από την κοινότητα των gamers παγκοσμίως, σύμφωνα τουλάχιστον με την ιστοσελίδα HowLongToBeat που μας έχει συνηθίσει σε αντίστοιχους απολογισμούς. Στην ίδια ανάρτησή του, το site καταγράφει και τα παιχνίδια που είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια, όπως και τις πλατφόρμες στις οποίες οι gamers αφιέρωσαν τον περισσότερο από τον χρόνο τους.

Το παιχνίδι λοιπόν που «έκαψε» τον περισσότερο κόσμο φέτος δεν είναι άλλο από το άκρως επιτυχημένο Hogwarts Legacy – που υπήρξε άλλωστε και η πιο εμπορική κυκλοφορία της χρονιάς. Στη συνέχεια έρχονται τα κλασικά The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και Resident Evil 4, που κυκλοφόρησαν στις αρχές τις χρονιάς, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους παίκτες ώστε να φτάσουν στην ολοκλήρωση της περιπέτειάς τους.

Ως προς τα μεγαλύτερα σε διάρκεια παιχνίδια, το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom βρέθηκε στην κορυφή, μιας που οι παίκτες αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 110 ώρες στην ολοκλήρωση της περιπέτειας της Nintendo. Ακολουθεί το Baldur’s Gate 3, με 105 ώρες μέση διάρκεια και το Octopath Traveler II με 80 ώρες.

Η λίστα με τις πιο διάσημες πλατφόρμες για gaming αυτή τη χρονιά βρίσκει το PC στην κορυφή, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Nintendo Switch και το PS4.

Ακολουθούν οι λίστες:

Τα παιχνίδια του 2023 που τερμάτισαν οι περισσότεροι gamers:

Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια παιχνίδια του 2023:

Οι δημοφιλέστερες gaming πλατφόρμες για τους χρήστες του HowLongToBeat: