Τι αποκάλυψε η EA σχετικά με ένα από τα πιο επιτυχημένα video games όλων των εποχών.


Το γεγονός ότι το πολυαναμενόμενο The Sims 5 θα διατεθεί δωρεάν επιβεβαίωσε η EA, με τη νέα γενιά Sims να φέρει για την ώρα την ονομασία Project Rene. Σύμφωνα με την επικεφαλής του development παραρτήματος της εταιρίας, Lyndsay Pearson, το The Sims 5 θα είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς να απαιτείται αγορά του βασικού περιεχομένου, ούτε κάποια μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες.

Η Pearson απάντησε επίσης  αρνητικά στις εικασίες πως το παιχνίδι θα υιοθετεί τις στρατηγικές που χρησιμοποιούνται σε τίτλους για smartphones, όπως τα energy bars και microtransactions. Το The Sims 5 θα βασίζεται σε DLC πακέτα για να διατηρείται κερδοφόρο ως video game, όπως ακριβώς και το The Sims 4.

«Πέρα από τις τακτικές ενημερώσεις του βασικού παιχνιδιού, θα πουλάμε περιεχόμενο και πακέτα. Σίγουρα το παιχνίδι δε θα ξεκινήσει με όλα όσα έχετε στο The Sims 4, αλλά θα προσθέτουμε νέες εμπειρίες και περιεχόμενο στο Project Rene με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Pearson.

Ως παράδειγμα του πώς θα λειτουργεί το game, η ίδια αναφέρθηκε στις εποχές, αναφέροντας ότι το Project Rene θα μπορούσε να περιλάβει μόνο τον «βασικό καιρό» δωρεάν για τους χρήστες, παρέχοντας ένα άλλο πακέτο για αγορά που θα επικεντρώνεται στα χειμερινά αθλήματα και άλλες ασχολίες που σχετίζονται.

Δείτε πιο κάτω ένα νέο behind the scenes video: