Το συνδικάτο SAG-AFTRA θα ψηφίσει σύντομα αν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας.


Και την βιομηχανία του gaming φαίνεται πως συμπαρασύρει η μεγάλη απεργία των σεναριογράφων, των ηθοποιών και των υπόλοιπων επαγγελματιών του Hollywood, μιας που το μεγαλύτερο συνδικάτο ηθοποιών, το SAG-AFTRA, δηλώνει υπέρ της απεργίας για τα μέλη του που εργάζονται και σε μερικές από τις μεγαλύτερες gaming εταιρίες του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του συνδικάτου για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming συνεδρίασαν πρόσφατα, υποστηρίζοντας παμψηφεί ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν σε ειδική ψηφοφορία σχετικά με το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και εκεί απεργιακή κινητοποίηση. Αυτή προτείνεται να λάβει χώρα το διάστημα από τις 5 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Και όλα αυτά ενόψει των ημερομηνιών όπου οι ηθοποιοί του SAG-AFTRA θα πρέπει να διαπραγματευτούν με 10 μεγάλες εταιρίες του χώρου, σχετικά με χρόνια προβλήματα στις παραγωγές, την απειλή εργαζομένων από την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και για άλλα πολλά θέματα.

Σε περίπτωση που η πρόταση απεργίας ψηφιστεί ομόφωνα, τότε οι voice actors και άλλοι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε παραγωγές βιντεοπαιχνιδιών των εν λόγω μεγάλων εταιριών, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όμοιες με αυτές των συναδέλφων τους στο Hollywood.

Οι δέκα μεγάλες εταιρίες που θα επηρεαστούν από τις απεργίες είναι οι Activision Productions Inc., Blindlight LLC, Disney Character Voices Inc., Electronic Arts Productions Inc., Epic Games, Inc., Formosa Interactive LLC, Insomniac Games Inc.,

Take 2 Productions Inc., VoiceWorks Productions Inc. και η WB Games Inc., γεγονός που σημαίνει ότι δημοφιλή παιχνίδια όπως το Call of Duty, EA FC, Fortnite, GTA V, GTA 6 και NBA 2K, θα αντιμετωπίσουν με τη σειρά τους δυσκολίες στην παραγωγή τους.