Γνωστή μέχρι σήμερα ως “Project Q“, η νέα κονσόλα της Sony έρχεται προσεχώς για να ταράξει τα νερά στον κόσμο του gaming.


Μια σημαντική ανακοίνωση πραγματοποίησε η Sony κατά τη διάρκεια της Gamescom 2023 σχετικά το επερχόμενο νέο της φορητό PlayStation, το οποίο ήταν μέχρι σήμερα γνωστό ως “Project Q”. Η εν λόγω κονσόλα θα είναι μια "Remote Play" συσκευή και δεν θα αποτελεί ακριβώς τον διάδοχο του PlayStation Vita.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως η επίσημη ονομασία της κονσόλας θα είναι PlayStation Portal, με τιμή πώλησης που θα αγγίξει τα $199 δολάρια ή τα €219. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία λανσαρίσματος στη χώρα μας.

Ανάμεσα στις πληροφορίες που μοιράστηκε η Sony για το PlayStation Portal είναι και αυτή που γνωστοποιεί πως αυτή δεν θα υποστηρίζει Bluetooth. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται την αδυναμία σύνδεσης απλών ασύρματων ακουστικών ή και των Pulse 3D ακουστικών του ίδιου του PlayStation. Αντιθέτως, η κονσόλα θα υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά μέσω του PlayStation Link, ενός νέου πρότυπου ασύρματης σύνδεσης για PlayStation συσκευές. Αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει low latency και lossless ποιότητα ήχου.

Η Sony πρόκειται συνεπώς να λανσάρει και ειδικά ασύρματα headset και ακουστικά ψείρες με PlayStation Link συνδεσιμότητα, τα Pulse Elite και Pulse Explore. Τα εν λόγω ακουστικά θα είναι συμβατά και με το PS5 μέσω ενός USB αντάπτορα.

Παραδόξως, η νέα συσκευή δεν θα υποστηρίζει streaming cloud παιχνιδιών του PS5, παρόλο που πρακτικά είναι μια remote play συσκευή. Στόχος της Sony είναι το PlayStation Portal να φτάνει σε διάρκεια μπαταρίας όσο ένα DualSense χειριστήριο, δηλαδή περίπου 4-8 ώρες.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το PlayStation Portal θα διαθέτει LCD οθόνη 8 ιντσών, 1080p ανάλυσης και 60FPS. Αυτή θα παρέχει ευκρινή γραφικά και ομαλό gameplay. Η συσκευή δε θα διαθέτει 4G ή 5G, αντιθέτως θα κάνει αποκλειστικά χρήση Wi-Fi για να μεταδώσει τα συμβατά της παιχνίδια (εξαιρούνται οι VR τίτλοι) από το PS5 μέσω της Remote Play λειτουργίας.

Το PS Portal θα διαθέτει όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του DualSense, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά haptic feedback, όπως και υποστήριξη για adaptive triggers.

Το PlayStation Portal θα κυκλοφορήσει εντός του 2023, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμη τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Δείτε φωτογραφίες της νέας κονσόλας: