Και χρειάστηκε 2.500 ώρες παιχνιδιού για να τα καταφέρει να φτάσει εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς


Ένα task που έμοιαζε μέχρι πρότινος ακατόρθωτο έφερε εις πέρας ένας streamer του Twitch, ο οποίος και «περπάτησε» όλο το Minecraft! Ο παίκτης επιχείρησε πιο συγκεκριμένα να περπατήσει μέχρι το τέλος του χάρτη του δημοφιλούς παιχνιδιού, ο οποίος είναι procedurally generated. Αυτό σημαίνει πως η ΑΙ τεχνολογία που υποστηρίζει το παιχνίδι «χτίζει» περισσότερα τουβλάκια για να τον συμπληρώσει όσο πλησιάζουν στο τέλος του οι χρήστες.

Ο χρήστης Mystical Midget, όπως ονομάζεται, ξεκίνησε το ταξίδι του να φτάσει στο τέλος του χάρτη πριν από δύο χρόνια, στις 31 Ιανουαρίου του 2021. Έκτοτε κατάφερε να περπατήσει σε πάνω από 32 εκατομμύρια τουβλάκια, σε περισσότερες από 2.500 ώρες παιχνιδιού.

Το εν λόγω challenge στην κοινότητα του Minecraft είναι μια αρκετά παλιά σύλληψη, ενώ απαιτεί ένα παλιό beta build του παιχνιδιού. Ο χρήστης έπαιζε συγκεκριμένα το Minecraft Beta 1.7.3, μια έκδοση του παιχνιδιού που είναι πλέον 11 ετών.

Η μηχανή του παιχνιδιού όσο ο χρήστης φτάνει στα όρια του χάρτη προσπαθεί να φορτώσει τουβλάκια, μέχρι που «λυγίζει» και απλώς αφήνει τον παίκτη να πέσει στο κενό. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Mystical Midget πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του στο stream το μεγάλο του κατόρθωμα.

Δείτε το στιγμιότυπο πιο κάτω: