Στο iOS θα αλλάξει ονομασία, όμως τα νέα για τις Android συσκευές δεν είναι καλά


Ένα από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα mobile video-παιχνίδια πρόκειται να καταργηθεί από το Play Store της Google σε λίγες μόλις ώρες. Πρόκειται φυσικά για το θρυλικό πλέον Angry Birds, που κυκλοφόρησε το 2009 και με εκατομμύρια downloads παγκοσμίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά video games όλων των εποχών σε περιβάλλον smartphone.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τους game developers της Rovio Entertainment, οι οποίοι μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι «το παιχνίδι αποσύρεται εξαιτίας των επιπτώσεών του στο portfolio των παιχνιδιών της εταιρίας». Μεταξύ άλλων, στο Play Store υπάρχουν τα Angry Birds 2, Angry Birds Dream Blast, Angry Birds Friends, Angry Birds Journey και άλλα.

Η Rovio δήλωσε φυσικά ότι όσοι χρήστες έχουν προλάβει να εγκαταστήσουν το παιχνίδι στο Android κινητό τους θα μπορούν να παίξουν κανονικά ακόμη και μετά την κατάργησή του, όμως όλοι οι άλλοι δε θα έχουν την ευκαιρία να το κατεβάσουν ποτέ ξανά. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να το διαθέτετε στη συσκευή σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

Η επίσημη δήλωση της Rovio:

Κατεβάστε το Angry Birds στο Android σας πατώντας εδώ. Το κόστος αυτού ανέρχεται στα €1,19.

Ο τίτλος του παιχνιδιού αναμένεται να αλλάξει ονομασία στο App Store της Apple και θα ονομάζεται από εδώ και πέρα Red’s First Flight. Περισσότερες πληροφορίες για το αν θα καταργηθεί και από εκεί αναμένονται σύντομα.

Το Rovio Classics: Angry Birds θα καταργηθεί από το Play Store στις 23 Φεβρουαρίου.