Πώς προβλέπεται να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα


Έχει ήδη δωθεί παράταση στα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου με απόφαση της κυβέρνησης και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανακοίνωση για περαιτέρω παράτασή τους. Οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ της παράτασης έως και τις 21 Δεκεμβρίου δεδομένης της  ανησυχητικής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Δηλώσεις Ν. Σύψα

«Τα στοιχεία αυτά δεν επιτρέπουν αυτή την στιγμή καμία πρόβλεψη γιατί δεν διανοούμε ότι θα ανοίξουμε την κοινωνία έχοντας τις μονάδες καλυμμένες κατά 88%, στην Θεσσαλονίκη 100% και έχοντας αυτόν τον αριθμό των νεκρών. Δεν θα κάνουμε κανονικές γιορτές, μην έχουμε την ιδέα ότι θα έχουμε πλήθη καταναλωτών στα καταστήματα. Χριστούγεννα μόνοι μας. Καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε καν προβλέψεις, κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου».

 

Δηλώσεις καθηγητή Μηχανικής Δ. Σαρηγιάννη

«Γύρω στις 21 Δεκεμβρίου είναι πιο ασφαλές το άνοιγμα. Μια βδομάδα μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Τα σχολεία δεν έχει νόημα να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου και να ξανακλείσουν στις 20. Και στις 7 Δεκεμβρίου είναι νωρίς να ανοίξουν».

Δηλώσεις Αθανάσιου Εξαδάκτυλου (Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας)

«Θα ήταν τραγικό αν ανοίξουμε πρόωρα και χωρίς να έχουμε σιγουρέψει τα βήματά μας. Θα έχουμε υποτροπή του δεύτερου κύματος που θα δημιουργήσει μια κατάσταση χειρότερη από τη σημερινή. Θα ήταν ασφαλές να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα όταν θα δούμε των αριθμό των διασωληνωμένων να είναι διψήφιος».