Μια ολοκαίνουργια σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία της


 

Μια ολοκαίνουργια σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία της

 

Μπορεί οι μελωδίες που έχουν ακουστεί σε πολλά από αυτά να είναι διάσημες και αναγνωρίσιμες σε ολόκληρο τον κόσμο όμως οι άνθρωποι πίσω από τις διαχρονικές συνθέσεις των Ιαπωνικών video games παραμένουν άγνωστοι. Όμως,μια καινούργια σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων,  η οποία πρόκειται να προβληθεί σύντομα έχει σαν στόχο να «διορθώσει» την παραπάνω... αδικία.

 

Καθ' ένα επεισόδιο της σειράς 'Diggin' In The Carts"θα αναφέρεται και σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο της εξέλιξης της μουσικής των video games, παρουσιάζοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις με μερικούς από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του είδους, ανάμεσα στους οποίους ο Hirokazu “Hip” Tanaka, που έχει γράψει τη  μουσική σε κλασικά παιχνίδια όπως τα Tetris and Metroid, ο Yuzo Koshiro, ο οποίος είχε εμπνευστεί από το nightlife του Τόκιο των αρχών της δεκαετίας του 1990 όταν δημιουργούσε το soundtrack  του Streets of Rage και ο Nobuo Uematsu που οι συνθέσεις του για την Final Fantasy σειρά, έχουν ερμηνευτεί κατά καιρούς από   κορυφαίες ορχήστρες.

 

Στo πρώτο επεισόδιο του Diggin’ In The Carts με τίτλο “The Rise Of VGM” παρακολουθούμε τη γέννηση και την ανάπτυξη της μουσικής των videogames. Από τους πρώτους ήχους ως τις πρώτες ολοκληρωμένες συνθέσεις  που έκαναν την εμφάνισή τους στα παιχνίδια της Νamco. Εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, η Junko Ozawa, που από πολύ νωρίς ξεχώρισε για τις μουσικές που έκανε για παιχνίδια της Namco, αλλά και ο θρυλικός Hirokazu ‘Hip’ Tanaka, που το 1980 ξεκίνησε συνεργασία με την Nintendo και έχει υπογράψει μουσικές για μερικά από τα πιο αγαπημένα ‘κλασικά’, όπως τα Metroid και Tetris. Για να τονιστεί, μάλιστα,  ακόμη περισσότερο η παγκόσμια επίδραση της δουλειάς των Ιαπώνων συνθετών, στα διαφορετικά επεισόδια της σειράς, δίνουν τις προσωπικές τους  εκτιμήσεις, εκλεκτοί  της μουσικής σκηνής, όπως οι Flying Lotus , Dizzee Rascal, Just Blaze , Joker , Fatima Al Qadiri , Kode9 , Havoc , J-Rocc και  Ikonika , που εξηγούν πόσο πολύ  έχουν, οι ίδιοι, επηρεαστεί στο πώς κάνουν μουσική,  από την μουσική των video games.

 

Το "Diggin’ In the Carts" παρουσιάζεται ενόψει του Red Bull Music Academy στο Τόκιο. Από τις 12 Οκτωβρίου ως τα 14 Νοεμβρίου, το Red Bull Music Academy σαν ένα μουσικό εργαστήρι και φεστιβάλ που ταξιδεύει ανά τον κόσμο, θα φιλοξενήσει μέσα σε πέντε εβδομάδες  workshops, συναυλίες, club nights, και άλλες μοναδικές μουσικές παραγωγές σε διάφορα σημεία της πόλης

 

Diggin' In The Carts (1).jpeg