Και το αφιερώνει σε «συγκεκριμένους ανθρώπους που ήλπιζε να βρίσκονταν στην guestlist απόψε, αλλά χάθηκαν δυστυχώς πολύ νωρίς»


Με μια συναυλία στην πόλη καταγωγής τους, το Seattle, έκλεισαν την ανοιξιάτικη περιοδεία τους στις ΗΠΑ οι Pearl Jam και ανάμεσα στα highlights της τελευταίας βραδιάς της υπήρξε και ένα cover του Hurt” των Nine Inch Nails. Όχι από ολόκληρο το συγκρότημα, αλλά από τον frontman, Eddie Vedder.

«Σε καμία άλλη πόλη δεν υπάρχει τόσο μεγάλη guest list όσο αυτή που έχουμε στο Seattle», δήλωσε ο Vedder κατά την παρουσίαση του κομματιού. «Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερη. Υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα που ήλπιζα να βρίσκονταν στην guestlist απόψε, αλλά χάθηκαν δυστυχώς πολύ νωρίς και με τρόπους που δεν φανταζόμασταν ποτέ. Γαμώτο, δεν μπορώ να σταματήσω να τους σκέφτομαι. Όμως αυτό είναι και καλό πράγμα».

Η εκδοχή του Vedder για το “Hurt” μοιάζει περισσότερο στη διασκευή του εμβληματικού Johnny Cash για το κομμάτι, ενώ το έχει ερμηνεύσει solo αρκετές φορές ανά τα χρόνια. Η εν λόγω ερμηνεία του ωστόσο ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε σε συναυλία των Pearl Jam. Η performance παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ενός encore οκτώ κομματιών, που περιλάμβανε τα  “Inside Job”, “Running”, “Spin the Black Circle”, “Something Special”, “Alive”, “Rockin’ the Free World” και “Setting Sun”.