Η dark pop της VASSIŁINA προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο εκτενές παζλ της ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής.


Η VASSIŁINA παρουσιάζει το 3D video για το κομμάτι "Thunder", που δημιούργησε ο digital artist Ανδρέας Λαμπρόπουλος. Αυτό είναι το τρίτο single και video από το δεύτερο album της, “Femmeland”, που κυκλοφόρησε σήμερα. Πρόκειται για μία ηχητική εξερεύνηση, που ξεπερνά τα όρια της ποπ και της ηλεκτρονικής μουσικής, εμβαθύνοντας στην ενδοσκόπηση, την αναζήτησή του πραγματικού εαυτού και την μεταμορφωτική δύναμη της θεραπείας.

Pixel

Το “Femmeland” αποτελείται από 13 κομμάτια ηλεκτρονικής dark pop, που λειτουργούν ως σταθμοί σε ένα ταξίδι εξέλιξης της VASSIŁINA, αποχαιρετώντας μια προηγούμενη ζωή στο Λονδίνο και αγκαλιάζοντας τον πραγματικό της εαυτό. Το άλμπουμ είναι ένα συναισθηματικό rollercoaster, που εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας, των χρόνιων ασθενειών, της απώλειας και των τραυμάτων του παρελθόντος, και το πως αρχίζει κάποιος να αγαπά τον εαυτό του μέσα από την αγάπη και την εμπιστοσύνη των άλλων.

Στην καρδιά του “Femmeland” βρίσκεται η μυθική φιγούρα της μάγισσας Κίρκης. Στο πρώτο single “Crooked”, που συνοδεύεται και από video clip του Γιώργου Αθανασίου, την βλέπουμε να αποκηρύσσει τον πατέρα της, Ήλιο, επιλέγοντας την θνητότητα, υπερβαίνοντας τα δεσμά των πατριαρχικών κανόνων και του «ιδανικού» εαυτού της. Ενώ το δεύτερο single “2 Kisses” εμβαθύνει στο παρελθόν της Κίρκης, εξερευνώντας το σκοτεινό κενό και τις κοινωνικές πεποιθήσεις που αντιπαρατίθενται στην τρυφερή της φύση.

Στην κορύφωση του album η Κίρκη βρίσκεται στο μυθικό της νησί Femmeland, όπου ζει ως θνητή, απόλυτα συμφιλιωμένη με την φύση της. Το ομώνυμο τραγούδι γράφτηκε ως απάντηση στις πολυάριθμες γυναικοκτονίες που έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Η VASSIŁINA ήθελε να δημιουργήσει ένα τραγούδι ως φόρο τιμής στις φίλες της και σε όλες τις θηλυκότητες, νιώθοντας ότι όλες/α τους μοιράζονται κοινό τραύμα και φόβο. Στο φανταστικό νησί Femmeland, κατοικούν νύμφες και θηλυκότητες και κάθε άνδρας που αποτελεί απειλή μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο σε ζώο, με αποτέλεσμα μια αρμονική συνύπαρξη πλασμάτων.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι η VASSIŁINA συνεργάστηκε με τον TOTALWERK στην σύνθεση και στην συμπαραγωγή των κομματιών “Thunder”, “Love Me”, “Crooked” και “R U Ready'' και με τον Bhukhurah στην σύνθεση του “2 Kisses” και στην συμπαραγωγή των "20 Miles", "2 Kisses", “Vivid” και “Hypochondria”, ενώ είναι σημαντική η συμμετοχή της Saber Rider στα synths. Το art direction στο εικαστικό και οπτικό μέρος, που συνοδεύουν την αισθητική του album, συνυπογράφουν η VASSIŁINA με το Vinyl Face με την πολύτιμη συνεργασία της Εριφύλης Δουκέλη (3D design), του Contino (γραφιστικά) και του Κώστα Σίμου (φωτογραφίες).

Το “Femmeland” κυκλοφορεί σήμερα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε μωβ βινύλιο στις 26 Απριλίου από τηνInner Ear.