Η Rue David Bowie αποκαλύφθηκε σε αυτά που θα ήταν τα 77α γενέθλια του αγαπημένου καλλιτέχνη.


Μια οδό με το όνομά του στο Παρίσι απέκτησε ο David Bowie, με την Rue David Bowie να αποκαλύπτεται σε αυτά που θα ήταν τα 77α γενέθλια του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Η πρόθεση ονομασίας μια οδού με έμπνευση από τον θρυλικό μουσικό είχε γνωστοποιηθεί ήδη από το 2020, όταν ο δήμαρχος της πόλης Jérôme Coumet – μεγάλος fan του Bowie – είχε αποκαλύψει ότι είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Η οδός βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μοντέρνα κτίρια που στεγάζουν γραφεία, συμπεριλαμβανομένου του εκδοτικού οίκου των Le Monde και L’Obs, ενώ καταλήγει στην λεωφόρο Pierre-Mendes-France, που θα αποκτήσει μελλοντικά μια γέφυρα που θα ενώνει την περιοχή με την Boulevard de l’Hopital, κοντά στον σταθμό τρένων Austerlitz και το νοσοκομείο Pitie-Salpetriere.

Ο Bowie είχε πραγματοποιήσει το 1965 στο Παρίσι την πρώτη του εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που αποτέλεσε τη βασική αφορμή για το tribute. Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια οδός που να έχει λάβει το όνομά της από τον καλλιτέχνη. Στο Brixton ωστόσο υπάρχει ένα διάσημο mural με την προσωπογραφία του, ζωγραφισμένο από τον Αυστραλό καλλιτέχνη James Cochran.