Συμπαραγωγός του κομματιού είναι η ίδια η Charli XCX μαζί με τους A. G. Cook, Omer Fedi και τον George Daniel των 1975.


Τη νέα τους συνεργασία κυκλοφόρησαν οι Charli XCX και Sam Smith, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα το κομμάτι τους In the City”. Συμπαραγωγός του κομματιού είναι η ίδια η Charli XCX μαζί με τους A. G. Cook, Omer Fedi και τον George Daniel των 1975.

«Το κομμάτι σχετίζεται με το να βρίσκεις τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάς και συνδέεσαι μαζί τους μέσα από τρελές νύχτες και πάρτι σε μαγικά μέρη», δήλωσε η Charli XCX σε σχετικό δελτίο τύπου. «Έχει να κάνει με το να νιώθεις αποδοχή, τη μαγεία του να νιώθεις ευπρόσδεκτο σε queer μέρη και το να γνωρίζεις εκεί άτομα που δεν θα ξανασυναντήσεις ποτέ στη ζωή σου».

Η Charli XCX είχε υπονοήσει τη συνεργασία της με το Smith στο video της για το κομμάτι που ακούγεται στην ταινία Barbie, το “Speed Drive”. Η ίδια, όσο εμφανίζεται σε ένα ροζ corvette, λαμβάνει ένα video call από το Smith (το οποίο επίσης συνεργάστηκε στη Barbie), που θέλει να μάθει τις σκέψεις της πάνω στο νέο τους  mix.

Αν και το “In the City” είναι το πρώτο τους official joint track, Smith και Charli XCX βρίσκονται εδώ και χρόνια κοντά σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Άλλωστε η Charli XCX είχε διασκευάσει το 2014 το mega-hit του με τίτλο “Stay With Me”.