Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος θα φέρει τον τίτλο TANGK και αποτελεί το follow-up του CRAWLER από το 2021.


Την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου ανακοίνωσαν οι IDLES, με την πέμπτη δισκογραφική τους δουλειά να φέρει τον τίτλο TANGK. Το LP θα κυκλοφορήσει στις 16 Φεβρουαρίου από την Partisan Records, και σαν preview το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα το Dancer”, lead single του δίσκου στο οποίο συμμετέχει ο James Murphy των LCD Soundsystem, όπως και η Nancy Whang στα background vocals.

Οι IDLES εμπνεύστηκαν από διάφορες πηγές για τη δημιουργία του δίσκου, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σε παραγωγή του κιθαρίστα τους, Mark Bowen, όπως και του Nigel Godrich – που συνεργάζεται με τους Radiohead. Παραγωγός του δίσκου είναι και ο επί χρόνια συνεργάτης των Denzel Curry/Vince Staples, Kenny Beats. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, βασική θεματική του δίσκου είναι η αγάπη και όχι η πολιτική κριτική, όπως στους προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος.

Το track “Dancer” σχετίζεται με την εύρεση της αγάπης, ή τουλάχιστον της λαγνείας στο dance floor και έρχεται με έντονα μπάσα, όπως μας έχουν συνηθίσει οι IDLES.

Το TANGK αποτελεί το follow-up του CRAWLER από το 2021 και μπορείτε ήδη να το προπαραγγείλετε.

Οι IDLES συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Ασία, ενώ τον Μάρτιο θα επιστρέψουν στην Ευρώπη για περισσότερες συναυλίες. Λέτε να έχουμε την τύχη να τους ξαναδούμε μετά τον διήμερο θρίαμβο στο Θέατρο Βράχων;

TANGK Artwork:

 

TANGK Tracklist:

  1. IDEA 01
  2. Gift Horse
  3. POP POP POP
  4. Roy
  5. A Gospel
  6. Dancer
  7. Grace
  8. Hall & Oates
  9. Jungle
  10. Gratitude
  11. Monolith