Ο θρυλικός rapper βρήκε τραγικό θάνατο πριν από 27 χρόνια, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από ένα αυτοκίνητο, ενώ επέστρεφε από αγώνα μποξ.


Σώμα ενόρκων της Νεβάδας στις ΗΠΑ άσκησε δίωξη σε πρώην αρχηγό της συμμορίας South Side Compton Crips για τη δολοφονία του Tupac Shakur, είδηση που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στον μουσικό κόσμο. Ο θρυλικός rapper βρήκε τραγικό θάνατο πριν από 27 χρόνια – στις 7 Σεπτεμβρίου 1996 – , όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από ένα αυτοκίνητο, ενώ επέστρεφε από αγώνα μποξ. Η δολοφονία του μέχρι σήμερα θεωρείτο ανεξιχνίαστη.

Ο Duane Keith Davis αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με φονικό όπλο και συνελήφθη το χθεσινό πρωί έξω από το σπίτι του. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση και δεν είναι σαφές αν εκπροσωπείται από δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Σε συνεντεύξεις του, αλλά και στα απομνημονεύματά του, ο Davis παραδεχόταν ότι βρισκόταν μέσα στην Cadillac από την οποία πυροβολήθηκε ο 25χρονος τότε Tupac, αλλά ισχυριζόταν ότι καθόταν στο μπροστινό κάθισμα και όχι στο πίσω, απ’ όπου πυροβόλησε ο δράστης. Ο Tupac τραυματίστηκε από τέσσερις σφαίρες μέσα από το αυτοκίνητο και πέθανε στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα. Παραμένει μέχρι σήμερα ένας από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της rap και hip hop μουσικής, με περισσότερες από 75.000.000 πωλήσεις δίσκων.