Το θρυλικό hip-hop group απέκτησε μια πλατεία με το όνομά του στη συμβολή των οδών Ludlow και Rivington του Μεγάλου Μήλου.


Μια πλατεία με το όνομα του θρυλικού hip-hop group τους απέκτησαν οι Beastie Boys στη Νέα Υόρκη, τα ζωντανά μέλη των οποίων παρευρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια του νέου τοπόσημου στο Μεγάλο Μήλο.

Η πλατεία στην οποία παρευρέθηκαν για να μιλήσουν οι αγαπημένοι Ad-Rock και Mike D βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ludlow και Rivington στο Lower East Side του Manhattan, σημείο που φωτογραφήθηκε το μακρινό 1989 και κόσμησε το εξώφυλλο του δίσκου Paul’s Boutique.

Ευχαριστώντας για την μεγάλη τιμή που αποδόθηκε στο συγκρότημα, ο Ad-Rock ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του: «Με κάνει πολύ χαρούμενο να ξέρω ότι ένα παιδί στο δρόμο για το σχολείο σε 50 χρόνια από τώρα, θα κοιτάξει πάνω και θα αναρωτηθεί «Τι σκατά είναι ένα Beastie Boy; Γιατί έχουν πλατεία;»».

Ο Mike D πρόσθεσε στη συνέχεια: «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε γίνει αυτό γίναμε, αν δεν είχαμε μεγαλώσει στην πόλη της Νέας Υόρκης».

Μετά τον θάνατο του Adam “MCA” Yauch το 20121 από καρκίνο, οι fans του συγκροτήματος είχαν ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για να τιμηθεί το συγκρότημα μέσω της μετονομασίας της συμβολής των δύο οδών στην πόλη. Η έγκριση από το New York City Council ήρθε τελικά τον περσινό Ιούλιο.