Η θρυλική υπαίθρια συναυλία στη Βουλιαγμένη, που έμεινε γνωστή ως «Πάρτι στη Βουλιαγμένη», διεξήχθη στις 25 Ιουλίου 1983 σε διοργάνωση Λουκιανού Κηλαδηδόνη, Άννας Βαγενά και στενών συνεργατών τους


Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από τη θρυλική υπαίθρια συναυλία στη Βουλιαγμένη που έμεινε γνωστή ως «Πάρτι στη Βουλιαγμένη», το αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε βιντεοσκοπημένο υλικό της εποχής, όπου αποτυπώνεται μια από τις σημαντικότερες συναυλίες όλων των εποχών που έλαβε χώρα στην Ελλάδα.

Το περίφημο «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα, στις 25 Ιουλίου του 1983, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως το «ελληνικό Woodstock». Στη συναυλία-ορόσημο της Μεταπολίτευσης παρευρέθηκαν περίπου 100.000 θεατές, με την πλαζ Βουλιαγμένης να αποτελεί το απόλυτο έναυσμα για να αρχίσουν να φιλοξενούνται μουσικά θεάματα σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας εκτός από γήπεδα και στάδια.

Ως σκηνή της συναυλίας λειτούργησε ένα container του Ο.Λ.Π., με τον κόσμο να κάθεται στην άμμο, να κολυμπά και να χορεύει περιμετρικά της. Η διοργάνωση ήταν του Λουκιανού Κηλαδηδόνη, της Άννας Βαγενά και στενών συνεργατών τους

Στην βραδιά συμμετείχαν πριο συγκεκριμένα με σειρά εμφάνισης οι: Νέλλη Σεμιτέκολο, Μανώλης Μικέλης με την Big Band, Λία Βίσση, Μαντώ Σταματοπούλου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Χορωδία και μαντολινάτα Φώτη Αλέπορου, Διονύσης Σαββόπουλος, Three and the Koukos Band, Αφροδίτη Μάνου και Γιώργος Νταλάρας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr