Πότε θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της εμβληματικής μορφής της ’90s feminist punk σκηνής;


Την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της, Rebel Girl: My Life as a Feminist Punk, ανακοίνωσε η Kathleen Hanna, εμβληματική μορφή της ’90s feminist punk σκηνής και ένα από τα πρώτα Riot grrrls του μουσικού κινήματος που αυτή δημιούργησε. Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου του 2024 από την Ecco του εκδοτικού κολοσσού, HarperCollins.

Στο Rebel Girl πρόκειται να διαβάσουμε για τα παιδικά χρόνια της Hanna, την εισαγωγή της στον φεμινισμό και τον σχηματισμό των Bikini Kill, της μπάντας το επαναστατικό ήθος της οποίας επηρέασε μουσικούς όπως ο Ian Mackaye και ο Kurt Cobain. Στο βιβλίο θα διαβάσουμε επίσης για τη φιλία της Hanna με τους Sonic Youth, για τη σχέση της με τον σύζυγό της, τον Ad-Rock των Beastie Boys, για τη δουλειά της στις μπάντες των Le Tigre και The Julie Ruin, αλλά και για τη μάχη της με τη νόσο Lyme.

Το memoir της Hanna έρχεται σε μια περίοδο που η καριέρα της μοιάζει να αναγεννιέται, με την ίδια να έχει επανασυνδέσει τις Bikini Kill πριν την πανδημία για συναυλίες, κάνοντας παράλληλα περιοδεία με τις Le Tigre για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr