Αφού μας κέρδισε με τη συγκλονιστική διασκευή της στα «Ξενιτεμένα μου πουλιά», παραδίδει μια ακόμα διασκευή σε ένα παραδοσιακό τραγούδι, αυτή τη φορά από τη Μακεδονία.


H νέα ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός Alkyone, λίγο μετά την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου άλμπουμ της Exit Sign κι αφού μας κέρδισε με τη συγκλονιστική διασκευή της στα «Ξενιτεμένα μου πουλιά», παραδίδει μια ακόμα διασκευή σε ένα παραδοσιακό τραγούδι, αυτή τη φορά από τη Μακεδονία, το «Απάνω στην τριανταφυλλιά».

H Alkyone προσέγγισε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο τραγούδι τον περασμένο Απρίλιο στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» (19/4), προσκεκλημένη του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη, αντλώντας έμπνευση από τον Θόδωρο Kουμαρτζή, έναν από τους γνωστότερους παίκτες αρχαίας λύρας σήμερα, με τον οποίο μοιράζονταν το πλατό της εκπομπής. Εκείνος δημιούργησε την εκδοχή του τραγουδιού για αρχαία ελληνική λύρα και συνόδευσε την Alkyone στην ερμηνεία του. 

H ζωντανή εκτέλεση συνοδεία όλης της παρέας του «Κουτιού» ενθουσίασε το κοινό και έγινε viral στα social media, με αίτημα να κυκλοφορήσει αυτή τη διασκευή. Έτσι η Alkyone μπήκε στο στούντιο μαζί με τους συνεργάτες της και ηχογράφησε το τρυφερό αυτό παραδοσιακό τραγούδι, απογειώνοντάς το με το μοναδικό μουσικό της ένστικτο και τη ζεστή, ονειρική ερμηνεία της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr