Έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας


Σε ηλικία μόλις 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μπασίστας των Smiths, Andy Rourke, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Την είδηση έκανε γνωστή ο αγαπητός πρώην bandmate του, Johnny Marr, μέσα από ανακοίνωση στα social media το πρωί της Παρασκευής.

Pixel

Ο Marr έκανε ένα συναισθηματικό tribute στον πάλαι ποτέ συνάδελφό του, γράφοντας: «Τον Andy θα τον θυμόμαστε όσοι τον γνωρίσαμε ως μια ευγενική και όμορφη ψυχή και οι music fans ως έναν απίστευτα χαρισματικό μουσικό».

https://www.facebook.com/officialjohnnymarr/posts/pfbid0Rc6NUzsvh2SNiy5xpcfjCmS19UG9BMemA6vRenZX2pok53uFKiKU79y5jqUxpiKyl

Ο Rourke έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο βασικός μπασίστας των Smiths μεταξύ 1982 και 1986 και έπειτα από το 1986 ως το 1987. Ο ίδιος συμμετείχε και στα τέσσερα studio albums των Smiths: The Smiths του 1984, Meat Is Murder του 1985, The Queen Is Dead του 1986 και Strangeways, Here We Come του 1987.

Πέρα από τους Smiths, ο Rourke δημιούργησε και συμμετείχε στο supergroup των Freebass μαζί με τον Peter Hook των New Order, όπως και τον Mani των Stone Roses.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr