Ανάμεσα στις δουλειές του Kozik περιλαμβάνονται εξώφυλλα δίσκων των Melvins, Queens of the Stone Age, The Offspring και Butthole Surfers


Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο Frank Kozik, βραβευμένος graphic artist και designer μερικών από τα πιο χαρακτηριστικά εξώφυλλα δίσκων όλων των εποχών.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα. «Ο Frank ήταν ένας πληθωρικός άνθρωπος, ένα είδωλο σε κάθε τι με το οποίο καταπιάστηκε. Άλλαξε δραματικά τη βιομηχανία της οποίας υπήρξε μέλος. Ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός από τη φύση του. Είμαστε παραπάνω από τυχεροί και μας τιμά το ότι υπήρξαμε μέρος του ταξιδιού του και θα μας λείψει περισσότερο από όσο μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις», αναφερόταν στον αποχαιρετισμό του.

Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, ο Kozik ξεκίνησε να σχεδιάζει posters για τοπικές punk μπάντες, όσο ο ίδιος ζούσε στο Austin στα 1980s. Η δουλειά του σύντομα θα έκανε μπάντες όπως οι Nirvana, Pearl Jam, The White Stripes, Beastie Boys και Green Day να του ζητήσουν να συνεργαστούν, σχεδιάζοντας και για εκείνους τα tour posters τους.

Ο Kozik σχεδίασε εξώφυλλα εμβληματικών δίσκων των Queens of the Stone Age (του ομώνυμού τους), The Offspring (του Americana), ανάμεσα σε δεκάδες δίσκους, ενώ σκηνοθέτησε το μουσικό video του “Pretty Noose” των Soundgarden.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr