Έπειτα από σημαντικές περικοπές που είχαν επιβληθεί στη λειτουργία του τα τελευταία χρόνια


Τίτλους τέλους ρίχνουν τα MTV News έπειτα από 36 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και ως αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων που πρόκειται να επιβληθούν στο δίκτυο Showtime, τα MTV Entertainment Studios και τα Paramount Media Networks, σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου Variety.

Το 2017, στο MTV News είχε επιβληθεί και πάλι μεγάλο κύμα απολύσεων, γεγονός που είχε οδηγήσει στη στροφή στο video και στο short-term περιεχόμενο. Τα προηγούμενα χρόνια το focus είχε στραφεί στην ψηφιακή στρατηγική όπως και στη  longform δημοσιογραφία, που ωστόσο δεν φαίνεται να απέδωσε.

Έχοντας ξεκινήσει στα early ’80s, το MTV News έκανε πρεμιέρα ως ένα brief roundup μουσικών νέων και έπαιζε ανά μία ώρα ανάμεσα στα μουσικά videos που αναπαράγονταν στο δίκτυο. Μέχρι τα late ’80s, ωστόσο, η εκπομπή του Kurt Loder, The Week in Rock, είχε ήδη ξεκινήσει την πορεία της, ανοίγοντας τον δρόμο στο MTV News ώστε να αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της μουσικής, με σημαντικές συνεντεύξεις σε μουσικούς celebrities και παρουσιαστές όπως τους Loder, SuChin Pak, Sway Calloway, Tabitha Soren, John Norris και πολλούς ακόμη.

Το MTV News μετατράπηκε σε must-stop για της προεκλογικές εκστρατείες των Αμερικανών προέδρων της εποχής, με την πρώτη του κάλυψη πολιτικής ειδησεογραφίας να πραγματοποιείται το 1992 μαζί με την καμπάνια “Choose or Lose” για την ενημέρωση των νέων των ΗΠΑ για το πολιτικό γίγνεσθαι στη χώρα και την ενθάρρυνση συμμετοχής τους στις εκλογές. Το MTV News απέσπασε επίσης Emmy και Peabody Awards για την κάλυψη του πολέμου του Ιράκ και άλλα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.

Οι απολύσεις σε Showtime, MTV Entertainment Studios και Paramount Media Networks αφορούν στο 25% του δυναμικού τους, με το group να αναδιοργανώνεται πλήρως. Άλλα δίκτυα που θα επηρεαστούν επίσης περιλαμβάνουν τα Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Paramount Network, CMT, Smithsonian, TV Land, Logo και Pop TV.