Ο χαρακτήρας της Eva που η δημοφιλής τραγουδίστρια ερμηνεύει, είναι εμπνευσμένος από τη γνωστή αίρεση του Keith Raniere


Το ερμηνευτικό της ντεμπούτο πραγματοποίησε η Billie Eilish στην ολοκαίνουρια σειρά των Janine Nabers και Donald Glover, το Swarm για το Prime Video. Και σε αυτό, η ίδια ερμηνεύει μια άκρως creepy cult leader που ονομάζεται Eva, η έμπνευση για την οποία φαίνεται πως προέκυψε από την πραγματική αίρεση του Keith Rainere, την NXIVM.

Το Swarm εκτυλίσσεται μεταξύ 2016 και 2018 και επικεντρώνεται στον χαρακτήρα της Dre (Dominique Fishback), μιας εμμονικής fan μιας fictional και Beyoncé-based pop star που ονομάζεται Ni’Jah, η οποία και ξεκινά ένα τρελό murder spree ενάντια σε όποιον τολμήσει να αναφερθεί με άσχημα λόγια για την αγαπημένη της τραγουδίστρια.

Στο 4ο επεισόδιο, μια από τους ακόλουθους της Eva τη βοηθά να ξεφύγει από ένα συμβάν με έναν αστυνομικό και την παρουσιάζει στην αρχηγό της αίρεσης, στην οποία αναφέρεται ως ένα κοινόβιο για «θηλυκή ενδυνάμωση».

«Υπήρχε μια αίρεση που ήταν ιδιαίτερα επιφανής εκείνη την περίοδο», δήλωσε στο Hollywood Reporter η Janine Nabers. «Και αυτό είναι το true-crime στοιχείο αυτού του επεισοδίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr