Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, που είναι αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995


Την αλβανική υπηκοότητα έλαβε και επίσημα η εκρηκτική Dua Lipa, με τον πρόεδρο της χώρας καταγωγής της να της τιμά με τον τίτλο για τον ρόλο της καλλιτέχνιδας που συμβάλει στη διεθνή διάδοση της φήμης των Αλβανών μέσω της μουσικής της.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Bajram Begaj, δήλωσε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ότι η Dua Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί τιμή του που θα δώσει ο ίδιος την υπηκοότητα στην διεθνούς φήμης pop star, καθώς η ίδια «έκανε τους Αλβανούς διάσημους σε όλο τον κόσμο».

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια που είναι αλβανικής καταγωγής γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από γονείς μετανάστες που ήρθαν από το Κόσοβο.

«Θα είμαι Αλβανίδα και επίσημα», δήλωσε η Lipa προτού δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Guardian.

Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η τραγουδίστρια μοιράστηκε στιγμές από την τελετή. Η ίδια ευχαρίστησε στη λεζάντα των σχετικών φωτογραφιών τον πρόεδρο της χώρας και τον δήμαρχο Τιράνων, γράφοντας στα αλβανικά «ευχαριστώ, νιώθω πολύ υπερήφανη».

https://www.instagram.com/p/CleBmCbM8Hp/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d9f42069-1ad5-45eb-a6bb-617d32760720