Το Mirror Mirror θα πραγματοποιηθεί στο Miami τον επόμενο μήνα


Headliners στο Mirror Mirror festival του Art Basel στη μνήμη του Virgil Abloh πρόκειται να είναι οι Travis Scott και Skepta, με τη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στο Miami τον επόμενο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το ετήσιο art fair θα πραγματοποιηθεί στο FPL Solar Amphitheater της πόλης, curated από τον DJ και παραγωγό Benji B, και με συμμετοχές των Yves Tumor, Pedro, Venus X, Bambii, Rampa και Acyde. Ο Benji B πρόκειται επίσης να εμφανιστεί ζωντανά.

Ο άκρως επιτυχημένος DJ και designer, Virgil Abloh, πέθανε πέρυσι σε ηλικία 41 ετών, έχοντας δώσει πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο επιδραστικός σχεδιαστής του brand Off-White, που συνεργαζόταν επίσης με τον οίκο Louis Vuitton, διέθετε πολύ ισχυρούς δεσμούς με τη μουσική βιομηχανία, έχοντας σχεδιάσει τα εξώφυλλα δίσκων εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Kanye West και ο Jay-Z.

Πίσω από τη διοργάνωση του Mirror Mirror βρίσκεται η Virgil Abloh Securities, μια εταιρεία διοργανώσεων που ο Abloh είχε ιδρύσει όσο βρισκόταν εν ζωή. Όλα τα έσοδα από το event πρόκειται να διατεθούν για την ίδρυση του Virgil Abloh Foundation το 2023.

«Ο Virgil είχε τη δυνατότητα να φέρνει τον κόσμο κοντά ώστε να δημιουργηθεί μαγεία», δήλωσε η σύζυγος του Abloh, Shannon, η οποία και είναι σήμερα CEO και Managing Director της Virgil Abloh Securities.

«Με τους κοντινούς του συνεργάτες, θέλαμε να φέρουμε τους πάντες μαζί ώστε να γιορτάσουν τον Virgil – την κληρονομιά του, το πάθος του και τη φροντίδα του για τους άλλους. Πίστευε ότι η πραγματική του δουλειά ήταν το να γιορτάζει τους άλλους και εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά του, υποστηρίζοντας τους νέους στην τέχνη με την ίδρυση του Virgil Abloh Foundation το 2023».