Έλληνες καλλιτέχνες τραγουδούν ξανά  Λουκιανό Κελαηδόνη


«Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι
λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω
Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι
κι άμα πεινάσω τηγανίζω καν’ αυγό»

Πίσω στο 1986, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είδε το τραγούδι "Θα Κάτσω Σπίτι" που έγραψε για τον δίσκο Τραγούδια Για Κακά Παιδιά να γίνεται μία από τις μεγάλες και πιο αναγνωρίσιμες ραδιοφωνικές επιτυχίες της εποχής.

Τώρα, το παλιό του τραγούδι γνωρίζει ξανά την επιτυχία, καθώς χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σαν μουσική αναφορά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της Μένουμε Σπίτι εποχής.

Με τη συναίνεση λοιπόν της οικογένειάς του και την ενεργό συμμετοχή της κόρης του Μαρίας Κηλαηδόνη (η οποία κάνει τα δικά της βήματα ως τραγουδοποιός), το "Θα Κάτσω Σπίτι" διασκευάζεται τώρα από μια πλειάδα γνωστών ονομάτων, σε νέα ενορχήστρωση από τον Δημήτρη Σιάμπο: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και ένα επίσημο βιντεοκλίπ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, πλην της Μαρίας Κηλαηδόνη, βρίσκουμε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Δημήτρη Μπάση, την τραγουδίστρια των Μπλε, Τζώρτζια Κεφαλά, τον τραγουδιστή των Melises Χρήστο Μάστορα, αλλά και τη Βιολέτα Ίκαρη με τη Μαρίζα Ρίζου, δύο νεότερες γυναικείες φωνές που ήδη συζητιούνται πολύ ανάμεσα στους φίλους του ελληνικού τραγουδιού.

Το "Θα Κάτσω Σπίτι 2020" κυκλοφορεί ως ψηφιακό single από τη Walnut Entertainment. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς, τα δε κέρδη από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για την αγορά νοσηλευτικού υλικού στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Πηγή