Πήραν θέση μέσω της καμπάνιας Covid19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη


Η καμπάνια "Covid19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη" έδωσε φωνή σε πολλούς φοιτητές των σχολών της Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Πάτρας να μιλήσουν για τη νέα κυβερνητική απόφαση που θεσπίζει την εκκένωση των φοιτητητικών εστιώ, με σκοπό την αποστολή τους στις επαρχίες.

Μια απόφαση που δεν μεριμνά για όσους έχουν ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους, για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να καλύψουν τα έξοδα, για όσους εργάζονται στον τόπο σπουδών τους.

Οι αντιδράσεις των φοιτητών προκάλεσαν νέες συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο,με την επιτροπή λοιμωξιολόγων υπό τον Σωτήρη Τσιόρδα να εισηγείται ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης,καθώς πιθανή μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών προς την περιφέρεια θα αποτελέσει πηγή διάδοσης των κρουσμάτων.''Η επιτροπή προτείνει την παραμονή μας στις εστίες με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής'' .

Ωστόσο,η κυβέρνηση είναι αρνητικά διακείμενη σε ενδεχόμενο αναστολής της απόφασής της. Οι εστιακοί φοιτητές,μάλιστα, καταγγέλουν ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύμανσης καθώς αυτή έχει ήδη γίνει στα δωμάτιά τους.
Σε ΦΕΚ έχει ήδη δημοσιευτεί η απόφαση της κυβέρνησης ενώ  φοιτητές που βρίσκονταν σε επικοινωνία με μέλος της επιτροπής, δήλωσαν πως :Το θέμα ''θεωρείται λήξαν και δεν θα υπάρξει κάποια δημόσια τοποθέτηση της επιτροπή''.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός πως οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με όποιον τρόπο μπορεί να καταστεί αυτό δυνατόν,αφού δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής κάποιος σχεδιασμός και έλεγχος για την πρόληψη μετάδοσης του ιού σε περίπτωση που υπάρχει νοσούντας ή φορέας ανάμεσά τους. 
Για τον λόγο αυτό, οι σύλλογοι των φοιτητικών εστιών συνεδρίασαν το προηγούμενο διάστημα και πήραν την απόφαση να παραμείνουν στα δωμάτιά τους ώστε να μην καταλήξουν ''απειλή'' για την υγεία των  οικείων τους.

Δες τις δηλώσεις των φοιτητών...