Αναμένεται να ανοίξει το 2023


Η ιδέα για ένα μουσείο αφιερωμένο στην κουλτούρα του χιπ χοπ έχει κάποια χρόνια τώρα που έχει πέσει στο «τραπέζι» και είναι πολλοί, από διάφορες κατευθύνσεις, που τη θεωρούν καλή.

Ωστόσο είναι ουσιαστικά τώρα, στην αυγή της νέας δεκαετίας, που το όλο πράγμα δείχνει να μπαίνει σε ράγες, καθώς φαίνεται ότι συμπληρώθηκε το κονδύλι των 72.130.000 ευρώ που είχε υπολογιστεί ότι χρειάζεται -με την πολιτεία της Νέας Υόρκης να δηλώνει ότι θα δώσει τα (περίπου) 3.129.000 από αυτά. Σύμφωνα με το CNN, ο κυβερνήτης της πολιτείας Andrew Cuomo έχει ήδη υπογράψει το σχετικό έγγραφο.

Το μουσείο θα λέγεται The Universal Hip Hop Museum και σχεδιάζεται να ανοίξει στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, το 2023. Στην εικόνα που συνοδεύει την είδησή μας μπορείτε να δείτε πώς θα μοιάζει το οικοδόμημα.

Το όλο σχέδιο συντονίζει ο Rocky Bucano, γέννημα-θρέμμα του Μπρονξ, ενώ σχεδιάζεται ένα διοικητικό συμβούλιο με αρκετές φιγούρες του χιπ χοπ. Πρόεδρος λ.χ. θα είναι ο Chuck D των θρυλικών Public Enemy, ενώ ως πολιτισμικοί πρεσβευτές έχουν ήδη ανακοινωθεί (μεταξύ άλλων) ο LL Cool J και ο Grandmaster Flash.