Αποχαιρετισμοί από τον Kendrick Lamar, τους Red Hot Chili Peppers, τον Kanye West και αρκετούς ακόμα στον θρύλο του μπάσκετ


Σοκ υπέστη η παγκόσμια κοινή γνώμη με τον θάνατο του Kobe Bryant. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αμερικανική αστυνομία, ο θρύλος του μπάσκετ σκοτώθηκε στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13άχρονη κόρη του Gianna και 7 ακόμα άτομα, όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε κατέπεσε στα βουνά έξω από το Calabasas της Καλιφόρνια. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, μέχρι στιγμής, αν και στην περιοχή επικρατούσε περιορισμένη ορατότητα λόγω πυκνής ομίχλης.

Ο Kobe Bryant είχε κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό ακόμα και ανθρώπων που κατά τα λοιπά δεν παρακολουθούν μπάσκετ και ήταν ένα από τα σύμβολα του NBA, αλλά και «σημαία» των θρυλικών Los Angeles Lakers, στους οποίους κι έμεινε καθ' όλη την 20ετή του καριέρα στα γήπεδα, η οποία έληξε το 2016 με ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο οποίο σκόραρε 60 πόντους, γενόμενος ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίχτης που πετύχαινε κάτι τέτοιο.

Ο Bryant αγαπούσε ωστόσο και τη μουσική, ειδικά δε το χιπ χοπ. Στα σχολικά του χρόνια στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια μπήκε σε ένα ραπ συγκρότημα ονόματι CHEIZAW, στους οποίους προτάθηκε μάλιστα και δισκογραφικό συμβόλαιο από τη Sony. Ωστόσο η πολυεθνική εταιρία ενδιαφερόταν κυρίως για τον Bryant, θέλοντας να εξαργυρώσει τη μπασκετική του φήμη, οπότε σύντομα κατέληξε σόλο καλλιτέχνης. Το single "K.O.B.E" πίσω στο 2000, ωστόσο, δεν πήγε καλά και τα σχέδια για ένα σόλο άλμπουμ ναυάγησαν. Ο Bryant δοκίμασε τότε να δραστηριοποιηθεί με τη δική του δισκογραφική Heads High Entertainment, αλλά ως το 2002 το label αποτελούσε παρελθόν. Θα επανεμφανιζόταν στα μουσικά πράγματα το 2011, συμμετέχοντας στο "The Heaven Αnd Earth Challenge" του Jay Chou.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που είχαμε αρκετούς αποχαιρετισμούς από τη χιπ χοπ κοινότητα, με πρωτοστάτη τον Drake, που ξέρουμε άλλωστε πόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ. Το δικό τους αντίο είπαν όμως και o Kendrick Lamar, ο Jay-Z, o Kanye West, o A$AP Rocky, η Cardi B, ο 2 Chainz, o Vince Staples, o Ghostface Killah και πολλοί ακόμα.

Εκτός χιπ χοπ, ξεχώρισαν οι αποχαιρετισμοί του Flea, εκ μέρους των Red Hot Chili Peppers, του Win Butler εκ μέρους των Arcade Fire, της Taylor Swift και του Bon Iver.