Δείτε το βιντεοκλίπ που φτιάχτηκε για τη στήριξη του κινήματος Playing For Change


«Παιδί» των Mark Johnson & Whitney Kroenke, το Playing For Change ξεκίνησε από τους δρόμους των Η.Π.Α. με ένα φορητό στούντιο ηχογραφήσεων και έφτασε σήμερα να αποτελεί ένα κίνημα με παγκόσμιες διακλαδώσεις. Συνεκτικός αρμός, η πίστη στη δύναμη της μουσικής να καταλύει τα σύνορα, γενόμενη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων του πλανήτη μας.

Το Playing For Change έχει ήδη αρκετούς δίσκους στο ενεργητικό του, τώρα όμως ξαναχτυπά με μια ολοκαίνουρια διασκευή στο "Soul Rebel", η οποία ενώνει διάφορες διάσημες φωνές με λιγότερο προβεβλημένους τραγουδιστές και μουσικούς από διάφορες χώρες του κόσμου: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ.

Τα «βαριά χαρτιά» των συμμετεχόντων τραγουδιστών είναι βέβαια ο πολύ γνωστός στα μέρη μας Manu Chao, ο Τζαμαϊκανός θρύλος Bunny Wailer και ο συμπατριώτης του Bushman. Τους πλαισιώνουν οι Los Pinguos από την Αργεντινή, η Claire Finley από τις Η.Π.Α., ο Lopaka Colon Jr. από τη Χαβάη, ο Sean "Pow" Diedrick από την Τζαμάικα, οι συμπατριώτες του Carlton "Santa" Davis & Dean Fraser, η Νοτιοαφρικανή Titi Tsira, ο Ισπανός Twanguero, η Tal Ben Ari "Tula" από το Ισραήλ και ο Mermans Mosengo από τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Το ορίτζιναλ "Soul Rebel" είναι βέβαια ένα από τα τραγούδια που χαρακτήρισαν την πορεία του Bob Marley με τους Wailers. Βρίσκεται στο άλμπουμ του 1970 Soul Rebels, ενώ όμως κόπηκε τότε ως single δεν βρήκε επιτυχία -αυτό θα συνέβαινε μετά την εκτόξευση του Marley σε διεθνή σταρ της reggae.

 

 

Πηγή: Avopolis.gr