Ο Jung Joon-Young και ο Choi Jong Hoon καταδικάστηκαν στη Νότια Κορέα για ομαδικό βιασμό δύο γυναικών


30 χρονών σήμερα, ο Jung Joon-Young πέτυχε να γίνει μεγάλο αστέρι της τρέχουσας δεκαετίας στην k-pop σκηνή της Νότιας Κορέας. Κυκλοφόρησε το πρώτο του ΕΡ Rock Trip το 2010, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός το 2012, χάρη στη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων Superstar K4, διακρινόμενος έκτοτε ως τραγουδοποιός, ηθοποιός, αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός. Το πρώτο του πλήρες άλμπουμ The First Person κυκλοφόρησε το 2017, φέρνοντάς τον στο #4 των charts της πατρίδας του.

29 χρονών σήμερα, ο συμπατριώτης του Choi Jong Hoon έγινε διάσημος την προηγούμενη δεκαετία, ως ηγέτης, κιθαρίστας και κιμπορντίστας του επιτυχημένου ροκ συγκροτήματος F.T. Island, στους οποίους παρέμεινε μέχρι και φέτος. Πέρασε επίσης κι εκείνος στον χώρο της ηθοποιίας, ενώ έκανε και τηλεόραση.

Τώρα, ωστόσο, οι καριέρες και των δύο stars φτάνουν στο τέλος τους και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Σε μια πολύκροτη δίκη για τη Νότια Κορέα, τόσο ο Joon-Young, όσο και ο Jong Hoon βρέθηκαν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό 2 γυναικών σε πάρτυ που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2016, τον οποίον τέλεσαν οι δυο τους, μαζί με 3 ακόμα άνδρες. Ο Joon-Young, μάλιστα, βιντεοσκόπησε το γεγονός και ύστερα το μοιράστηκε με φίλους του στο ίντερνετ, σε ειδικά chat groups.

Ο Jong Hoon επέμεινε να αρνείται κάθε συμμετοχή, ενώ ο Joon-Young παραδέχτηκε ότι βιντεοσκόπησε το γεγονός, ισχυρίστηκε όμως ότι οι 2 γυναίκες συμμετείχαν συναινετικά στη σεξουαλική πράξη. Στη δίκη, ωστόσο, οι ιστορίες τους αλληλοδιαψεύστηκαν και εν τέλει κατέρρευσαν όταν αποδείχθηκε ότι τα θύματα είχαν μεθύσει σε βαθμό που δεν μπορούσαν να αντισταθούν. Με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε 5 και 6 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα (χωρίς αναστολή), ενώ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και ένα πρόγραμμα σεξουαλικού σωφρονισμού διάρκειας 80 ωρών. Μαζί καταδικάστηκαν και οι άλλοι συμμετέχοντες άνδρες, όλοι σε φυλάκιση χωρίς αναστολή.